På sina tio matcher har han gjort två mål och haft två målpass.

– Det har varit väldigt kul att komma in i gruppen, det är schyssta killar. Jag har bara sett det positivt. Jag kände Simon Krekula och Anton Danielsson, de hjälpte mig lite i början.

Intrycken av hockeyallsvenskan, när du har SHL att jämföra med?

–Det är ett annat spelsystem från Skellefteå. Här är lite mer fokus på att få ut pucken och forwards jobbar därifrån. Det passar mig bättre än att komma i bågar. Det är väldigt kul att spela sån här sorts hockey.

– Det är kul att få möta dem man sett på tv och prova seniorhockey på ganska hög nivå, känna att det går rätt så bra. I SHL är det sjukt strikt, alla spelare är väldigt smarta. Det straffar sig om du gör ett misstag. Här är det mer att köra och de bästa spelarna är nästan bättre än i SHL. Det är inte alls så stor skillnad.

Det bästa med Arvidsjaur och Lappland?

– Det är väldigt lugnt och skönt, inte så hetsigt. Det är ingen storstad. Jag brukar fara dit under lov och träffa familj och släkt.

Vad gillar du mest i Norrköping?

– Jag har inte utforskat så mycket. Att det finns spårvagnar gör det väldigt enkelt att ta sig runt. Det är smidigt.

19 år och fortfarande junior, men du spelar inte med galler.

– Jag tog bort det till förra säsongen när jag blev 18. Man har alltid tyckt att det sett coolt ut utan galler. Mamma tyckte väl inte lika mycket om att jag tog bort det. Man vänjer sig. Skador hör väl till sporten.

Ska du till NHL utan att vara draftad?

– Det är målet så klart. Jag får se till att göra allt på varje träning och varje match.

Vilken klubb spelar du helst för?

–Jag har koll på flera. Ska jag välja en får det bli Dallas Stars. Jag gillar deras forwards, de är väldigt skickliga. Det ser också ut att vara en cool stad.

Vilken spelare ser du mest upp till?

– Elias Pettersson, Vancouver, Tyler Seguin i Dallas Stars och Alexander Ovetjkin. Mest högerfattade målskyttar.

Tanken bakom din straff mot Modo?

– Inte den bästa straffen jag gjort i mitt liv. Det blev lite impuls. Jag har satt den två gånger i vinter (mot AIK och Mora i Skellefteås J20-lag). Nu fick jag inte pucken dit jag ville. Det är succé eller fiasko, en chansstraff. Jag åker in från högerkanten, försöker en lång dragning åt vänster, sen drar tillbaka pucken in mellan benen, så det blir en lång förflyttning för målvakten som inte brukar vara med på det. Sen lägga in den högt, men nu stod målvakten kvar.

Hur ska ni slå tvåan Oskarshamn?

– Jag har inte mött dem. Vi ska väl spela som vi kom ut på bortaplan och krydda med lite mål för att knipa tre poäng. Vi känner inte så mycket press, mer möjligheter att göra något bra. Jag tycker att vi har spelat väldigt bra sedan jag kom efter nyår. Vi kan inte se framåt, utan det är nu det gäller.

Vilken kedja är du i nu?

– Senast var det med Emil Eriksson och August Gunnarsson, jag skulle gissa att det är något liknande.

Vad tränar du extra på?

– Detaljer, mycket skott och bra passningsspel. Vi är ett gäng som brukar stanna kvar efter träningarna och ha lite tävlingar.

I matchen mot Modo tvingades tre spelare utgå. Samtliga är tillbaka och kan spela mot Oskarshamn. Rikard Olsén, Jens Hellgren och Kevin Elgestål.

– Vi räknar med dem till hundra procent, säger tränaren Leif Strömberg.

På fredag stänger transferfönstret och sista chansen att plocka in någon ny spelare.

Händer det något?

– Vi får se. Just nu har vi ingen på gång, svarar Strömberg.

Utöver avstängde Henrik Rommel, skadade Henrik Nyberg, Mattias Kalin och Simon Krekula är alla tillgängliga.