Eneby och Torstorp kvar i trean

Eneby och Torstorp spelar i division 3 även nästa säsong – efter starka avslutningssegrar.

Jubel i Eneby efter ett av målen mot Lindö.

Jubel i Eneby efter ett av målen mot Lindö.

Foto: Carl Nilsson

Fotboll2019-09-29 18:06

Redan nedflyttningsklara Lindö hade inte mycket att sätta emot när Eneby spelade för division 3-existensen. Eneby chockstartade matchen i den fjärde minuten med ett tidigt mål som satte hemmalagets självförtroende i rullning och till slut blev det hela 7–0 för Eneby som kunde andas ut efter det säkrade kontraktet.

Femmålsskytten(!) Felix Wahlgren njöt förstås.

– Jag märkte inte av någon nervositet innan eller under matchen. Så när vi gör det tredje målet hade jag lite på känn att det skulle bli ett bra avslut på säsongen, det var en riktig stämningshöjare om vi säger så, förklarade Felix Wahlgren som svarade för ett äkta hattrick i den andra halvleken.

Tränaren Henrik Nilsson om serieavslutningen:

– Vi har vaknat lite sent. Höstdelen av säsongen har känts knackig så att vi säkrar spel i trean nästa år på det här sättet känns betryggande. Sen upplevdes det som att Lindö inte riktigt brydde sig om den här matchen.

Nilsson menade även på att laget redan nu har flera förbättringspunkter inför nästa säsong men att just nu är det firande som gäller.

– Har en flaska bubbel hemma som jag kommer öppna och njuta av. Sen ska vi dra ihop något med laget också. Efter det ångar vi på till fortsatt spel i trean, avslutade han.

Enebys mål: Felix Wahlgren 5, Albert Johansson, Alexsander Kaya.

Ett befriande segerjubel hördes även från Torstorps omklädningsrum efter söndagens serieavslutning. Division 3-kontraktet säkrades, och kvalplatsen undveks, efter en riktigt stark avslutning och trepoängaren borta mot redan klara seriesegraren Tord.

– Jag är otroligt stolt över killarna som plockar fram säsongens bästa insats när den som bäst behövdes, sa tränaren Daniel Helmesjö efter 2–1-segern på Rosenlunds IP.

Med slutfacit i hand kan man konstatera att Torstorp landat på en kvalplats OM det blivit förlust mot Tord, men så blev alltså inte fallet.

– Första gången under säsongen som vi vinner två matcher–  i rad. Det har annars varit lite för mycket upp och ner, sa Helmesjö som inte utesluter en fortsättning i Torstorp.

Linus Andersson gjorde båda Torstorps mål mot Tord, varav det ena på straff.

Noterbart i övrigt från slutomgången: Tranås får försöka kvala sig kvar i trean, trots  söndagens seger mot Skärblacka (4– 2). Sleipner spelade 1–1 borta mot Mjölby AI och redan kvalklara och formstarka tabelltvåan Smedby föll med 0–1 borta mot Vimmerby. Nu ställs Sais mot Pukeberg i den första kvalrundan i kampen om en hägrande division 2-plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!