Förslag att slå ihop två klassiska klubbar

Ska Hagahöjden och Norrköpings FF bli ett? "Det är en fräsch satsning", tycker NFF:s ordförande Rasmus Thorell.

NFF hade avslutninsgträning för året på Monnes IP. Nästa år kanske de får sällskap av Hagahöjden.

NFF hade avslutninsgträning för året på Monnes IP. Nästa år kanske de får sällskap av Hagahöjden.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-10 19:30

Det var han själv som kom på idén och allt kommer avgöras på två separata extra årsmöten den 4 november.

– Vi har haft risigt med folk under säsongen och jag vet att Hagahöjden har det ungefär lika dåligt. Då är det bättre att vi gör en satsning tillsammans och får ett uppsving i stället för att två klubbar kanske tvingas lägga ner i framtiden, säger Thorell.

Förslaget blev ännu mer naturligt i och med att Hagahöjden nyligen sålde sitt klubbhus på Himmelstalund norra till IFK Norrköping.

– Då erbjöd vi dem den biten, att de kommer till oss på Monnes IP på Bråvalla-området. Vi sköter oss själva och hyr av kommunen. Vi har en bra ekonomi också. Det är folk som har varit noga med det och slitit genom åren med Bingolotter och granförsäljning. 

Det är ju samma del av stan fortfarande.

– Ja. det är bara ett långskott ifrån. 

För Rasmus Thorell personligen finns det ytterligare en detalj med den planerade sammanslagningen.

– Jag spelade i Hagahöjden från jag var fem år till 17–18. Nu har jag varit i NFF i 19 år. Det är mina två favoritlag, förutom IFK då, berättar han.

Namnförslaget Haga FF har också mottagits positivt. Båda klubbnamnen lever vidare i och med det, även om NFF formellt övergår i Hagahöjden.

– Folk har gillat namnet. Jag ser det inte som att vi lägger ner heller. Vi finns ju kvar men i något annat. Vi vill få till en satsning med något nytt och friskt. På sikt är också min personliga vision att vi ska kunna ha ungdomsverksamhet igång så att vi kan fylla på nerifrån, säger Rasmus Thorell.

Hagahöjden har också haft ett möte och har valt att gå vidare med förslaget. Ordföranden Håkan Gustavsson berättar att styrelsen inte var enig men att medlemmarna får bestämma den 4 november.

– Det lutar väl ändå åt att det blir av, även om man är lite ambivalent. Men vi och NFF har väl haft ungefär samma problem, att det är svårt att få både spelare och folk till styrelsen. Vi måste kanske göra något tillsammans och förhoppningsvis kan det locka en del spelare också, resonerar "Gusten".

Norrköpings FF bildades 1930 och Hagahöjdens BK 1945. Två klassiska Norrköpingsklubbar som snart kan vara en alltså.

Om sammanslagningen blir en realitet efter den 4 november kommer Haga FF med största sannolikhet spela i division 4 nästa år. 

– Det blir en del att lösa med förbundet men jag utgår från att det blir så eftersom vi har spelat i fyran, säger HKB-ordföranden Håkan Gustavsson.

Hagahöjdens Håkan Gustavsson, till vänster, i samband med husförsäljningen till IFK i somras. I mitten IFK:s klubbchef Jens Magnusson och till höger Thomas Narveby från HBK-styrelsen.
Hagahöjdens Håkan Gustavsson, till vänster, i samband med husförsäljningen till IFK i somras. I mitten IFK:s klubbchef Jens Magnusson och till höger Thomas Narveby från HBK-styrelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!