Halilovic i ny klubb – sänkte sin gamla

I våras gjorde han mål för Torstorp. Nu gjorde han mål – mot Torstorp.

Avgörandet på väg. John Poikela dundrade in trean i Torstorpsmålet.

Avgörandet på väg. John Poikela dundrade in trean i Torstorpsmålet.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-09-07 19:35

Dzenis Halilovic debut i Skärblackas dress blev en ren succé.

I sin tredje (!) klubb den här säsongen verkade 23-åringen ha hittat rätt. Han inledde året i Torstorp, som han lämnade efter vårsäsongen. Istället blev det Sleipner i samma serie, men parterna gick snart skilda vägar. Nu är anfallaren i Skärblacka – i samma division 3-serie.

På lördagen sänkte han sitt gamla lag med två fullträffar när ”Blacka” vann med 3–0 (1–0) i det prestigefyllda derbyt med 200 åskådare runt planen.

– Två mål och seger, man kan lugnt säga att det var en bra debut här. Tre viktiga poäng, det känns skönt, och såklart speciellt mot Torstorp, sa Dzenis på väg mot omklädningsrummet.

Ledningsmålet gjorde han på straff i 25:e minuten. Egentligen är han inte förste straffskytt, men den här ville han väldigt gärna ta hand om.

– Vi pratade lite där vid straffpunkten och han (Anton Bäckstedt, normalt straffskytt) gav mig straffen. Jag frågade om jag fick ta den, han frågade om jag var stensäker på den och jag visade att jag var det, sa Dzenis med ett leende.

2–0 skickade han in tio minuter efter paus. Ett mycket viktigt mål och sen var inte gästerna nära att komma tillbaka.

Med bara några träningspass med nya laget klev han in i en matchavgörande roll.

– Jag var klubblös någon vecka efter Sleipner, sen slog ”Blackas” ledare en signal och nu är jag här. Det känns bra, de tror väldigt mycket på mig. Det är viktigt, speciellt som anfallare, att känna det där förtroendet från ledarna. Nåt jag inte har känt på väldigt länge men det gör jag från ”Henka” (Henric Andersson) och ”Kassa” (Michael Kassyousef), sa nyförvärvet i ”Blacka”.

Så var det inte i Torstorp, enligt honom själv.

– Det blev en halv säsong med bristande speltid där. Jag gjorde mål i sex raka matcher, cupen och serien, och var deras bäste poängspelare men blev ändå bänkad. Det kändes som jag behövde röra på mig då, förklarade Dzenis medan regnet började falla över Skärblacka IP.

Kanske kan han bli en avgörande faktor i den dramatiska avslutningen på serien. Tre omgångar återstår med ”Blacka” just nu precis ovanför strecket.

– Jag hoppas kunna bidra med lite poäng och mål.

Medan hemmatränaren Michael Kassyousef nöjt summerade derbyt som en utskåpning var kollegan i Torstorp, Daniel Helmesjö, betydligt mer besviken. Han var inte nådig i sin kritik mot spelarna i Finspångslaget.

– En av de sämre insatserna på hela säsongen. Första halvlek var sömnig och mer eller mindre bedrövlig. Vi var varken etta, tvåa eller trea på bollen utan stod och tittade, knappt att vi reagerade ens. Trots att vi hade pratat om hur viktigt det är att kliva in och visa inställning och att det skulle krävas ett jäkla jobb, var vi totalt borta i huvud och ben. Vi kändes inte med överhuvudtaget. Skrämmande att man kan tillåta sig själv att vara så dålig, det gör ont, sa Helmesjö.

En inställningsfråga helt enkelt?

– Vill ju helst inte tro det, i ett derby mot Skärblacka, och vid vinst skulle det se väldigt ljust ut för nytt kontrakt. Nu blir det istället en kamp in på målsnöret. Vi har Tord och Smedby, som är etta och tvåa, kvar att möta, och sexpoängsmatch mot Vimmerby. Beter vi oss som vi gjorde idag åker vi på tre torsk.

Tord är klar seriesegrare. Bakom är Smedby på kvalplatsen efter bortaseger, 3–1 mot Högsby. Sleipner vann hemmamatchen mot Vimmerby med 3–1 (1–1) efter mål av Bylent Halili, Linus Lagerlund och Kasper Ringqvist.

Eneby spelade 1–1 (0–0) hemma mot Mjölby efter mål av Philip Persson. Jumbon Lindö tog en poäng efter 1–1 (1–0) hemma mot Tranås. Hadi Wahedi nätade tidigt.

Dzenis Halilovic sänkte sin gamla klubb med två mål för "Blacka".
Dzenis Halilovic sänkte sin gamla klubb med två mål för "Blacka".
Karta: Skärblacka IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!