Han kan räkna med stort stöd i comebacken

En comeback i Hirds reservlag har gett eko i Fotbollssverige.

Antonios Nissans comeback har engagerat många.

Antonios Nissans comeback har engagerat många.

Foto: Privat

Fotboll2019-09-04 09:23

Antonios Nissan tränade med Sleipners A-lag för omkring tio år sen, men slutade sen med fotbollen. 

Fram till nu. Suget har kommit tillbaka och för någon månad sen började han träna, och på onsdagskvällen är det dags för återkomst på planen. Det i BK Hirds B-lagsmatch borta mot serieledande Dagsberg i utveckling 2 östra.

En comeback som vilken som helst, skulle det kunna ha varit. Men det är nåt helt annat. Tack vare några av Antonios vänner har det blivit ett stort jippo där flera fotbollsprofiler har uppmärksammat 29-åringens debut i Hird-tröjan.

– Jag är lite nervös men det ska bli kul med massor av åskådare och många profiler på plats. Man är tydligen omtyckt, säger Antonios med ett skratt.

Nyheten om hans comeback har spridit sig, inte minst på sociala medier där kända fotbollsnamn som exempelvis John Guidetti, Bojan Djordjic, Ken Sema och Christoffer Nyman har skickat hälsningar och uppmanat så många som möjligt att ta sig till Mirum Arena. Många av dessa kommer även själva vara på plats på arenan i Smedby.

"Jag kanske också får ett par minuter på planen, det var länge sen jag slog ett vänsterinlägg", säger Bojan på Hirds Facebook-sida.

"Efter tio år gör Antonios comeback, glöm inte att gå dit, vi går mot publikrekord", säger Guidetti på samma sida.

– Min kompis drog igång allt utan mitt medvetande. Det har blivit en hypad grej, man kan nästan tro att det är Zlatan. Lite press känner man väl men det blir ju mer en skojmatch även om man inte vill skämma ut sig. Såklart vill jag prestera med så många åskådare, säger Antonios, som laddar för en het kväll med stort stöd från läktaren.

John Guidetti hoppas på publikrekord på arenan i Smedby.
John Guidetti hoppas på publikrekord på arenan i Smedby.
Karta: Mirum Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!