IFK-kaptenen: "Inte riktigt det man ville"

Läge att koppla ett järngrepp kvalplatsen. Istället tappade IFK det försprång man hade. "Det var inte riktigt det här man ville", sa lagkaptenen Filippa Sjöberg.

Jitex fick jubla efter mindre än tre minuter.

Jitex fick jubla efter mindre än tre minuter.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-09-07 18:10

Det var inte helt avgörande, men med tanke på hur division 1-tabellen hade utvecklat sig, med IFK i förarsätet och Jitex jagande bakom, så var det förstås blytunga poäng på spel i seriefinalen på Åbyvallen i Mölndal.

Efteråt?

Då hade läget svängt helt.

Via 2–1 vände Jitex på allt och är nu en poäng före IFK. Det kunde ha varit fem poäng upp för "Peking" vid omvänt resultat ... Klart att hemmalaget jublade stort vid slutsignalen där man tog över taktpinnen med tre omgångar kvar.

Ingen i IFK ville dock se slaget förlorat än.

– Absolut inte. Vad som helst kan hända. Ser vi till att vinna alla våra matcher får vi hoppas att det går vägen. De har Bergdalen borta i sista omgången och den matchen är tuff, sa Filippa Sjöberg efter slutsignalen.

Då var det talande scener ute på konstgräsplanen. Hemmalaget firade. Flera av IFK-spelarna sjönk ner på konstgräset och begrundade besvikelsen.

Det var en jämn match som Jitex i princip vann på inledningen. Laget gjorde två tidiga mål som man sedan kunde spela på.

– Vi släppte in två snabba i första halvleken, sedan försökte vi kriga oss in i matchen. Jag tycker att vi dominerade hela den andra halvleken men bollen ville inte in. Vi fick in en, men det ville sig inte på slutet. Jag tycker ändå att vi försökte jobba oss in i det och vi gav inte upp, sa Filippa Sjöberg.

Lagkaptenen var förstås ledsen och besviken.

– Det är tufft, det var inte riktigt det här man ville när man åkte ner hit. Vi var verkligen taggade, det var vi allihop.

Hur länge sitter det här i nu?

– Det är bara att gå på det igen på måndag, det här får vi släppa. Vi kan inte gå och älta det.

IFK fick sämsta starten när Jitex ställde om och kom runt på IFK:s vänsterkant. Inspelet styrde Nora Rönnfors i tomt mål vid bortre stolpen.

Sedan hade IFK en hel del boll igen men Jitex klev fram och fick utdelning på nytt efter 20 minuter. Ella Linder styrde in 2–0 från nära håll.

– Det är svårt att analysera den här matchen. Det känns som att vi kom in i det och så hände något annat, sedan kom vi in i det igen och så hände något annat ... Jag vet inte vad jag ska säga, suckade IFK-tränaren Anna Eriksson efter att ha samlat tankarna på det stora idrottsområdet intill Åbytravet i Mölndal.

Hon var missnöjd med att laget gick i fällan i början och hamnade i det tuffa läge som man gjorde. Den uppförsbacken blev för tuff till slut.

– Jag tycker att vi borde ha lärt oss, det är så långt in i omgångarna nu. Vi har åkt buss och gjort de här resorna men ändå var vi inte vakna i början. Vi pratade på genomgången om deras anfallssätt, sedan var vi ändå inte med, hade inte orienterat oss och så pang kom inspelet och smack så var det mål, sa Eriksson och fortsatte:

– Sedan tycker jag att vi gnetade oss in i det, i andra backade de hem och vi tryckte på lite. Vi var värda mer på de lägena vi skapade. Men vi tog kanske lite tokiga avslut ibland istället för att bygga upp ett tryck och hitta bättre lägen. Det var väl att vi var stressade av situationen.

IFK gjorde en del byten efter pausen som fick effekt. När Clara Flenhagen klev upp på en hörna och nickade in reduceringen var laget rejält på gång. Alma Sjödahl fick sista chansen när hon vände  bort hemmaförsvaret men bollen gick mitt på Hanna Kohl i hemmamålet.

Därmed avgjort. Jitex höll undan.

Och har greppet med tre omgångar kvar. IFK behöver hjälp för att vinna serien som innebär kval mot elitettan.

– Vi ska göra allt för att göra en snygg avslutning på hösten. Vi ska resa oss. De har ändå Bergdalen i sista matchen och Bergdalen känner vi att vi har förtroende för, sa Anna Eriksson om serietrean. Samtidigt ska vi göra vårt också. Det är fortfarande den där jäkla matchen mot Örby (förlust med 1–4 i augusti) ... den är jobbig nu.

Lagkaptenen Filippa Sjöberg var besviken efter den tuffa förlusten i toppmötet med Jitex.
Lagkaptenen Filippa Sjöberg var besviken efter den tuffa förlusten i toppmötet med Jitex.
Matchfakta

Division 1 mellersta Götaland

Jitex–IFK Norrköping 2–1 (2–0)

Målen: 1–0 (3) Nora Rönnfors, 2–0 (20) Ella Linder, 2–1 (74) Clara Flenhagen.

Publik: 385.

Karta: Åbyvallen, Mölndal
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!