IFK mötte supportrarna: "Trodde jag aldrig"

IFK-spelarna laddade inför gulddramat med att skriva autografer och träffa supportrar.

En selfie med Christoffer Nyman var en höjdpunkt för många unga supportrar.

En selfie med Christoffer Nyman var en höjdpunkt för många unga supportrar.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-10-30 14:00

IFK Norrköping hade bjudit in till ”Öppet hus” på onsdagen. Förmiddagens träningspass lockade en hel del intresserade åskådare till huvudläktaren.

Jan Collin hade rest ända från Sandviken, inte bara för att besöka Östgötaporten, men passade på att titta på favoritlaget när han hälsade på släkten i Norrköping.

– Jag har hållit på IFK i alla år, min far var stor IFK:are, min farmor och farfar också, så det blev IFK, i med- och motgång. Speciellt lycklig är jag över att de vann SM-guldet 2015, det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva. De var ju nere i superettan ett tag tidigare så det var tuffa år att vara IFK-supporter, men det lönade sig, säger Jan på en av stolarna på nedre raderna.

Något nytt guld blir det inte i år, men han tycker ändå att säsongen varit okej.

– Vårsäsongens för många kryss förstörde det hela, men sen har hösten varit helt okej. Jag ser varenda match, är en sån som klär mig i IFK-tröjan, halsduk och keps och sätter mig framför tv:n där hemma, säger Jan med ett leende.

Han hoppas på guldchans nästa år, och vet vad som behövs för att ta ännu ett steg uppåt.

– Att behålla de här stjärnorna är viktigast, jag skulle gärna se att Sead (Haksabanovic) blir kvar och att det inte blir för stor manspillan. Det kommer ju fram lite nya killar också, det blir nog bra. Vi får hoppas, säger han.

Vid sin sida har han barnbarnet Gustav Björneld. Tioåringen är lika trogen IFK-supporter som sin farfar.

– Jag har sett IFK länge, åker hit då och då och kollar. Det var inte en så jättebra vårsäsong men nu har det gått bättre så man kan hoppas att de kommer fyra i alla fall. Det finns en chans, säger Gustav, som uppskattade att få träffa sina idoler.

– Det har varit bra här, kul att se lite fler spelare än de man ser på matcherna. Jag har fått en del autografer, säger Gustav.

Jämnårige kompisen från Pryssgården, Ebbe Zimmergren, gillade också IFK:s initiativ med att bjuda in supportrarna.

– Det här är jättebra, då får man chans att se fler spelare och få autografer. Visst är det kallt, men det gör inget. Jag ser oftast IFK på plats här. Nu har det blivit bättre för nu vinner vi de flesta matcherna. Sead är bäst. Även Isak (målvakten Pettersson), tycker Ebbe innan han tar plats i kön för att få även Kalle Holmbergs signatur på lagbilden.

IFK-anfallaren var positiv till den lite annorlunda inramningen runt träningen.

– Roligt för barnen att komma hit och kolla och få lite autografer. Det uppskattas så det är bara roligt, säger Kalle.

Rasmus Lauritsen hade kul ihop med fansen.
Rasmus Lauritsen hade kul ihop med fansen.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!