Klart för nya gemensamma fotbollssatsningen

Två klubbar blir en. Nu ska nya Haga FF satsa för en topplacering i division 4.

Monnes IP blir hemmaplan för nya Haga FF.

Monnes IP blir hemmaplan för nya Haga FF.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-11-05 17:00

Medlemmarna i både Norrköpings FF och Hagahöjdens BK sa ja till en sammanslagning på klubbarnas respektive extra årsmöten på måndagskvällen.

– Jättekul, klart att frågor uppstod under mötet men vid röstningen blev det ett enhälligt ja på frågan. Det här är den bästa lösningen, vi har levt på lånad tid och hade nog fått lägga ner helt och hållet annars, säger Rasmus Thorell, ordförande i NFF.

Därmed avregistreras klassiska föreningen NFF, bildad 1930, för att istället bli en del av Hagahöjdens BK, under nya gemensamma namnet Haga FF som dock måste godkännas på ordinarie årsmöte i början av 2020.

Alla tillgångar förs över till den nya föreningen vid dess första årsmöte. Den nya föreningen tar över driften av NFF:s nuvarande lokal och fotbollsanläggning, Monnes IP på Bråvallaområdet, där man också kommer spela sina hemmamatcher.

Haga FF räknar med att få överta Hagahöjdens plats i division 4, i och med att klubben behåller sitt förenings- och organisationsnummer.

– Vi flyttar över våra spelare till en gemensam trupp och tränar ihop redan på söndag. Vi vill satsa ordentligt. Målsättning finns, vi börjar i fyran så får vi se sen, säger Rasmus lite kryptiskt.

Hagas blåa och NFF:s svarta klubbfärger gör gemensam sak i den nya föreningen, där dressen blir en kombination av just blått och svart.

Hagas ordförande Håkan Gustavsson konstaterar att "verkligheten hunnit ifatt klubben".

– Vi har haft för få spelare men jag tror det här kan bli mycket bra. Nu startar vi om från början, säger Håkan.

Rasmus Thorell.
Rasmus Thorell.
Karta: Monnes IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!