Klart: Larsson bröt kontraktet med City

Adam Larsson gjorde en stark höst i Linköping City. Nu har Motalakillen sagt upp avtalet och ser sig om efter nya utmaningar.

Adam Larsson är på väg bort från Linköping City.

Adam Larsson är på väg bort från Linköping City.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2019-12-02 19:30

– Det har kommit intresse från några klubbar i högre divisioner som jag haft lite dialog med. Men jag stänger inga dörrar för City eller någon annan klubb, säger Adam Larsson som efter nyår ska provträna med ett par lag.

– Jag tar inga beslut före jul och nyår, jag känner ingen panik eller stress, säger han.

Citys manager Khalid Neshati säger: 

– Adam är en bra spelare, men han hade ett kontrakt som gav honom rätt att säga upp avtalet om Melke (Alan, tidigare managern) lämnade City. Det har han valt att utnyttja.

20-årige Larsson spelade sig in Linköpings Citys A-lag på allvar under hösten och svarade för flera viktiga mål, bland annat satte han fyra (!) bollar i nät mot Karlslund i oktober. 

Helt klart är att City också tappar mittfältaren Dejan Polic som av familjeskäl flyttar hem till Kroatien. Dessutom är Alexander Fioretos för tillfället i Norge och provspelar med en klubb där.

– Jag försöker hjälpa Alex att hitta några klubbar att provspela för, han ska få chansen att komma tillbaka på hög nivå, säger Khalid Neshati.

Av de provspelare som var på plats i Linköping för några veckor sedan är framför allt 26-årige mittfältaren Maurice Sylla från Frankrike aktuell för ett kontrakt.

– Han är nästan klar, det är bara detaljer som återstår, säger Khalid Neshati.

Även Östers lovande högerback Jonathan Larsson är intressant för City.

– Det kommer att hända en hel del i början på januari när vi får hit provspelare som vi själva har bjudit in, säger Khalid Neshati. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!