Kojic hoppas på poäng på gamla hemmaarenan

Adnan Kojic hoppas på mycket stöd på Östgötaporten. "Förhoppningsvis håller de på mig", säger han med ett skratt inför mötet med IFK.

Adnan Kojic har haft en bra personlig säsong, men för AFC Eskilstuna har det varit tuffare. Nu hoppas han på poäng på Östgötaporten.

Adnan Kojic har haft en bra personlig säsong, men för AFC Eskilstuna har det varit tuffare. Nu hoppas han på poäng på Östgötaporten.

Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Fotboll2019-09-26 07:00

Upp och sedan ner med Halmstad. Därefter upp med AFC Eskilstuna. Nu vill Adnan Kojic inte att historien ska upprepa sig igen i sin nya klubb. Norrköpingskillen inser att laget är i ett tufft läge som jumbo men avståndet upp är fortfarande inte omöjligt att käka ikapp.

– Vi hoppas på det. Nu har vi två tuffa matcher mot Norrköping och Malmö men efter det möter vi konkurrenterna i botten, säger Kojic.

Ytterbacken tillhörde IFK och spelade för Sylvia innan han 2016 lämnade för Halmstad. Att återvända till Östgötaporten är ändå en speciell känsla.

– Det är alltid hemma och jag har familj och vänner där. Jag tror att det kommer att komma ganska många och kolla på matchen. Förhoppningsvis håller de på mig, säger Kojic med ett skratt.

Vad tror du om chanserna i matchen då?

– Det är en tuff match för oss. Vi är i en tuff period samt att Norrköping är inne i en bra period. 

Ni gjorde en bra match i cupen här i våras, kan ni ta med något från den?

– Vi hoppas det. Då var vi inne i en bra period och gjorde en bra match.

AFC Eskilstuna har haft en stökig säsong. Hittills har laget använt 32 spelare och bytt tränare. Nu leds laget av litauiske duon Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius. 

Hur mycket har det påverkat er att det varit lite rörigt?

– Klart det påverkar mycket, vi peakade tidigt med svenska cupen och inledde allsvenskan bra också. Sedan kom skador och avstängningar och då märktes det att vi har en tunn trupp. 

För egen del är dock Adnan Kojic nöjd. Han har fått förtroendet två säsonger i rad i AFC Eskilstuna. I år har det blivit 21 allsvenska matcher från start. 

– Jag tycker det har gått bra. Mestadels har jag haft en lite mer defensiv roll för att hålla rent på min kant. Nu på slutet har jag varit lite mer involverad offensivt också med de nya tränarna. 

Hur mycket har du utvecklats under åren där?

– Ifjol var det mycket offensivt i superettan. I år har jag vuxit i defensiven när jag mött bättre spelare där. Med förtroendet växer man överlag. 

Har ni ändrat mycket i själva spelet i och med tränarbytet?

– Inte jättemycket egentligen. Det är ganska likt. Det är mer att det blivit en liten nytändning.

Adnan Kojic skrev på ett treårskontrakt med AFC Eskilstuna när han gick till klubben inför den förra säsongen. Det återstår ett år på det, men självklart kommer framtiden också handla en del om vad som händer på slutet av den här säsongen.

Om laget klarar sig kvar i allsvenskan eller inte.

Första steget i jakten på det sker i Norrköping.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!