Nästa säsong ska IFK nå ända fram

Tvåa två år i rad. Det ska bli tredje gången gillt för IFK:s damlag.

Ingela "Gluggen" Andersson lovar fortsatt satsning i IFK dam.

Ingela "Gluggen" Andersson lovar fortsatt satsning i IFK dam.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-09-30 20:00

Trots 4–0-seger i avslutningen mot Lindö fick IFK Norrköpings damlag deppa även i år. För andra säsongen i rad blev de tvåa bakom Jitex, och därmed missad kvalplats till elitettan.

– Vi var ytterst nära, föll på målsnöret kan man säga. Vi gjorde vårt i sista matchen men tappade lite för mycket poäng tidigare under resans gång, säger Ingela "Gluggen" Andersson, sportchef i IFK dam.

Tidigare i somras hade IFK kvalplatsen som i en liten ask, men trots fem poängs övertag tappade man seriesegern till Jitex.

– Det smög sig in lite osäkerhet och nervositet. Det är en väldigt ung trupp vi har, fantastiskt duktiga tjejer men vi måste ha med oss att flera inte har varit i den här situationen förut. När det kommer in lite nerver är det svårt att leverera varje match en hel säsong, framförallt när man inte har så många års erfarenhet. Men alla spelare, och ledare, har gjort ett fantastiskt jobb hela året, så det är så ledsamt att vi inte lyckades knipa den här kvalplatsen. I halvtid var vi faktiskt seriesegrare i och med att det stod 1–1 i Bergdalen. Vi hade allt i våra egna händer till för ett par omgångar sen. Just det känns tyngst nu, säger Ingela.

Efter helgens match fick hon agera lite psykolog och trösta besvikna hemmaspelare med tårar på kinderna.

– Så här är fotbollen. Det var ju jättesvårt att glädjas åt senaste segern, alla har ändå gått för en serieseger. Det är det som har varit målet. 

Efter två andraplatser i rad siktar IFK på tredje gången gillt 2020.

– Självklart, det vi ska gå för. Det finns inget annat. Serieseger är det som gäller nästa år. För det behövs fortsatt hårt jobb, och vi ska börja jobba för att ha en riktigt bra trupp. Det är inga jättestora förändringar på gång utan vi ska slipa lite här och lite där. Och sen får tjejerna ett helt år till att växa.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!