Negativa sviten bröts för Lindö

Den segern var viktig för Lindö, som klättrade över strecket.

Anna Veström höll nollan och Lindö tog tre viktiga poäng.

Fotboll2019-09-07 20:52

Nykomlingen i division 1, Lindö, har haft några mycket tunga månader. Laget hade sex raka förluster inför lördagens mycket viktiga bortamatch mot jumbon Vimmerby.

90 täta, tuffa och dramatiska minuter senare var den långa negativa sviten bruten. Lindö lämnade Småland med tre oerhört värdefulla poäng efter seger med 1–0, efter samma siffror i paus.

Bortalaget gjorde matchens enda mål i den första halvlekens sista spark. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet var Agnes Månsson sist på bollen och Lindö kunde gå till pausvila med ett mycket psykologiskt viktigt ledningsmål med sig.

Gästerna var det bättre laget i första halvlek och skapade tillräckligt för en ledning, rättvist så långt alltså. I andra hade båda lagen chanser men fler mål blev det inte. Anna Veström höll nollan och Lindö klättrade över nedflyttningsstrecket med tre omgångar kvar.

Ingen i Lindös ledarteam har gått att nå för en kommentar efter matchen.

Karta: Arena Ceosvallen