Nytt hett östgötaderby att vänta i vinter

Tufft motstånd i träningsmatcherna är Linköping Citys melodi. Den här försäsongen väntar bland annat ett nytt östgötaderby mot IFK Norrköping.

Adam Larsson och hans Linköping City skrällde mot IFK Norrköping

Adam Larsson och hans Linköping City skrällde mot IFK Norrköping

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2019-11-25 16:30

– Det vill nog ha revansch för förra årets förlust, det är säkert därför de vill spela i Norrköping, skojar Linköping Citys manager Khalid Neshati.

I slutet av januari i år möttes lagen i en snömatch på Linköping arena, då överraskade City och vann med 3-2. När lagen nu möts igen blir det i början på mars.

– Matchen spelas antingen den första eller andra mars, säger Khalid Neshati.

Linköping City fortsätter på de senaste årens koncept och kommer att möta tufft motstånd på försäsongen. Förutom IFK Norrköping är det klart med matcher mot Hammarby (borta den 21 januari), Örebro och AFC Eskilstuna. City har även frågat ett flertal allsvenska klubbar om de vill besöka Linköping för en match.

– Vi kommer bara spela en träningsmatch mot division 1-motstånd, mot Vasalund, säger Khalid Neshati.

Vad gäller potentiella nyförvärv så är ingen av förra veckans provspelare avskrivna. Samtidigt poängterar Khalid Neshati att samtliga spelare kom till Linköping efter att deras rådgivare hört av sig, Neshati själv stod inte för inbjudan. 

– I början på januari kommer det ett antal grabbar som jag själv bjudit in. Bland annat tre spelare från Sierra Leones landslag och brasilianske anfallaren Erick Bernardo Rosa, säger Khalid Neshati.

Citys bäste målskytt i år, Michael Morais, kommer spela i Asien och återvänder inte till Linköping. 

– I alla fall inte i vår. Eventuellt blir det så att han spelar för oss i ett senare skede, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!