Perfekt start på IFK:s laddade finalvecka

En cuptitel i botten och gamla laget på andra sidan. Junis Andersson var spänd men inte värre än att hon visade vägen i finalen.

IFK Norrköping spelade i rött i cupfinalen.

Fotboll2019-09-24 21:43

Finalveckan. Anna Eriksson, IFK Norrköpings tränare, har själv satt namnet på säsongens två mest laddade matcher. Starten blev väldigt lyckad.

5–1 mot Kenty i Danske Bank Damcup och ”Peking” är länets bästa cuplag.

Vägen dit gick via en urstark andra halvlek men Junis Anderssons 1–0-mål innan paus löste upp en del nervknutar på vägen.

– Jag slog dit returen, jag är ingen van målskytt. Det här var mitt andra den här säsongen, säger hon om hörnan som damp ned i röran framför hemmalagets mål.

Så långt hängde Kenty med bra men när IFK gasade i andra var cupmatchen avgjord på två minuter.

Lovisa Gustafsson och Ronja Karlsson Törnborg nätade, och även om Hanna Hellström förvaltade bonusstraffen var det IFK som dikterade villkoren på Fredriksbergs IP fram till slutsignalen.

Innan den ljöd hittade Lovisa Gustafsson rätt med sitt andra och Ebba Sjögren satte punkt med IFK:s femte.

Det var ingen tillgjord glädje när saken var klar.

– Det här är stort för oss. Det är första gången IFK Norrköping vinner den här cupen och det är ett ambitiöst gäng som jobbar stenhårt för varandra. Klart vi är glada, säger Anna Eriksson.

Som kan lägga den första av två finalmatcher den här veckan till handlingarna. Serieepilogen på lördag hemma mot Lindö blir också en urladdning.

Parallellt som IFK ska göra jobbet och ta tre poäng är de beroende av att Bergdalens IK kan ta poäng av serieledarna Jitex. Då skulle IFK smita förbi och ta kvalplatsen.

– Det känns som en bonus för oss. Det är ingen press på oss, men det blir en utmaning att ladda om nu efter det här med alla känslor, menar Anna Eriksson.

Matchfakta: BK Kenty–IFK Norrköping  1–5 (0–1)

Målen: 0–1 (12) Junis Andersson, 0–2 (51) Lovisa Gustafsson, 0–3 (52)  Ronja Karlsson Törnborg, 1-3 (54) Hanna Hellström (bonusstraff), 1–4 (65) Lovisa Gustafsson, 1–5 (70) Ebba Sjögren.

Kentys Hanna Hellström satte Kentys bonusstraff i mål men hemmalaget räckte inte till mot IFK i cupfinalen.