Radioprofilen – om ÅFF-ryktena

Mathias Lindholm tar över som ordförande i Åtvidabergs FF. Det är ett rykte som går på stan. "Jag har hört det också, men inte fått någon fråga", säger radioprofilen.

Mathias Lindholm.

Mathias Lindholm.

Foto: Lotta Willsäter

Fotboll2019-11-04 19:00

Det var en tung lördag på Kopparvallen. För fem år sedan slutade ÅFF åtta i allsvenskan – och till våren väntar spel i division 2. Efter avslutningsmatchen bekräftade också ordföranden Ingvar Gustavsson att han avgår efter årsmötet i början av nästa år. Ett namn som på olika håll nämns som potentiell ersättare är Mathias Lindholm, välkänd profil i Åtvidaberg och i radiosammanhang.

Och han erkänner att han skulle vara intresserad av uppdraget – om frågan dyker upp.

– Jag har också hört mitt namn nämnas i de här sammanhangen och det gör mig både glad och hedrad. Men inte så att jag anmält mitt intresse eller fått någon fråga.

Och om den kommer?

– Då skulle jag noga överväga den. Absolut. Till att börja med måste jag se över om en ordförandepost är förenlig med såväl privatliv som arbete, säger Mathias Lindholm.

Efter många år som anställd på Sveriges radio lämnade han nyligen jobbet där, vilket innebär att det i nuläget inte finns något civilt uppdrag som krockar med att leda klubben.

– Om jag skulle hoppa på det vore det primära målet att ena alla krafter. Som det är nu finns för många olika falanger och det har inte klubben råd med. Är det något som ÅFF behöver så är det en enad front. Vi behöver få tillbaka ÅFF-andan, säger han.

Och fortsätter:

– Jag läser inte sånt själv, men man hör om hat och påhopp på sociala medier. Får vi inte ordning på sådant är frågan vad det finns för framtid överhuvudtaget.

45-åringen missar inte många matcher på Kopparvallen och har klassikerklubben nära hjärtat.

– Oavsett vem som kommer in som ordförande är jag övertygad om att många vill se en förändring. Vad har gått snett? Varför har det blivit så här? Hur ser det ut ekonomiskt? Vilka spelare stannar?

Kan ÅFF komma tillbaka till elitfotbollen?

– Det är absolut inte omöjligt. Det finns extremt mycket fotbollskunskap som man måste ta vara på.

Han har genom åren själv varit inblandad i föreningen i olika roller, som bland annat ungdomsspelare och ungdomsledare.

– Det är inget att hymla om att det under de senaste åren funnits ett stort missnöje på ungdomssidan. Jag skjutsar själv min tioåriga son till Grebo för att spela och träna där och det om något visar att det gått galet. 

– För mig är ÅFF så mycket mer än bara fotboll och klubben måste hitta tillbaka till stoltheten, identiteten och andan. Mitt ÅFF är en talangfabrik som bygger på spelare från regionen och närområdet, säger Mathias Lindholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!