Samarbete för att rädda Knäppingsborg

Seriekonkurrenterna planerar ett fördjupat samarbete. "För att säkerställa att klubben lever vidare", säger Filip Rask.

Knäppingsborgslaget.

Knäppingsborgslaget.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-11-04 17:17

Knäppingsborg BK bildades 2013, var uppe i division 3 år 2018 men trillade ur och slutade sjua i fyran den här säsongen. Klubben har genomgått en tuff period med stor spelaromsättning och ett ekonomiskt stålbad. 

Nu tittar de på alternativ för att undvika en nedläggning.

– Ambitionen är att försöka säkerställa att klubben lever vidare. Vi funderar på bästa vägen framåt, säger Filip Rask, ordförande i KBK.

På torsdagskvällen hölls ett medlemsmöte där i första hand ett utökat samarbete med Lindö FF stod på agendan. Exakt vad det skulle innebära kan inte Rask svara på i dagsläget.

– Vi har ju samarbetat med Lindö redan i år när vi har spelat våra hemmamatcher på deras arena. Nu håller vi på att prata om ett fördjupat samarbete. Vi är ju en liten klubb med bara ett enda lag och tycker alltid det är viktigt med bra samarbeten med andra klubbar i Norrköping, säger han.

Kan det bli tal om en sammanslagning?

– Vi har mycket kvar att prata om och inget är hugget i sten. Vi vet inte själva var det tar vägen exakt. Det är väldigt tidigt i processen ännu, säger Rask.

Han betecknar de två senaste säsongerna som skakiga, både sportsligt och ekonomiskt.

– Vi har kämpat med djupa ekonomiska problem som vi till stor del lyckats lösa. Det har handlat om att stabilisera oss på nåt sätt, säger Rask.

Tanken i första hand är att yngre spelare från Lindö kan få chansen till seniorspel i Knäppingsborg.

– Vi har haft några möten i positiv anda om ett samarbete som kan gynna båda föreningarna. Vad det mynnar ut i får vi se, säger Anders Åberg, Lindös ordförande.

Karta: Fastighetsteknik arena, fd City Gross Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!