– SSL och herrlandslaget vill jag till i framtiden, säger 18-åringen.

Philip Fox är backen som vill mycket. Redan förra säsongen spelade han i två seniorlag på dubbellicens, Ledberg i tvåan och Solfjäderstaden i ettan.

I år är han uppgraderad till att spela i Åby i allsvenskan och Ledberg i ettan. Plus då Ledberg i juniorallsvenskan.

Artikelbild

Hur hinner du med?

– Två matcher i veckan är max, har vi sagt, säger Philip.

I höstas debuterade Linköpingskillen i landslaget, U19, som besegrade Schweiz och Finland i Euro floorball tour. Nu är det snart Finnkampen och sedan är slutmålet VM i Halifax, Kanada, i vår.

Även Linköping IBK:s Filip Samuelsson har amitioner och förhoppningar om att komma med till Kanada. Det gäller att göra bra ifrån sig för att bli uttagen på nytt.

Artikelbild

| Linköpingskillen Philip Fox spelar i tre östgötska lag den här säsongen. Han hoppas om han blir uttagen även spela i U19-landslaget i VM i Kanada i vår.

Philip Fox har spelat samtliga matcher med Åby i allsvenskan i vinter. Han är glad att han fått spela sin spelstil som han vill spela.

Han pendlar till Norrköping ihop med Mathias Pettersson och Henrik Åhs.

Åby ligger näst sist och har haft det jobbigt hittills.

– Vi ligger där vi ligger av en anledning, vi har inte kunnat avgöra matcherna. Jag tycker att vi har spelat bättre än vad tabellen visar.

Hur är du som spelare?

– Bollsäker och trygg i en mot en. Men jag kan förbättra positionsspelet, är lite otålig när jag försvarar, säger Philip Fox.

Vad säger du om Ledberg i ettan?

– Vi har kommit i gång och spelat upp oss. Vi hänger kvar, säger 18-åringen.

Karlstad borta med Åby på söndag?

– En jätteviktig match. Tuff match. Jag tror att vi vinner, säger Philip Fox.