Förra året vann Frida guldet på 100 kilometer i SM-veckan i Norrköping. På fredagen försvarade hon guldet på Borås gator.

– Fantastiskt roligt även om jag saknade Norrköpingspubliken lite från förra året, men det var ändå en hel del som slöt upp utmed banan här också, säger Frida strax efter målgång.

På hemmaplan fick hon en tid strax över åtta timmar.

Nu klarade hon att hålla sig under åttatimmarsstrecket, men 7.58,37 var ändå inte riktigt så snabbt som hon hade hoppats på.

– Jag hade som målsättning att nå 7.45, men jag var ändå snabbare än förra året och då var årets bana jobbigare. Hur som helst är det ju alltid placeringen det handlar om och under åtta timmar är fantastiskt bra så nu är jag jätteglad, säger Frida, som tävlar för Tjalve IF Norrköping.

Till slut blev marginalen till tvåan, Petra Sköld från Björnstorps IF, en dryg kvart. Det var dock först efter 55 kilometers löpning som Frida tog över ledningen.

– Jag förstod att Petra hade gått ut lite för hårt och trodde jag var starkare, men det är alltid svårt att veta. Hon verkade dock lite trött redan när jag sprang om henne, sen drog jag ifrån successivt resten av loppet. Sista två milen kändes det lite i knäet, men jag är pigg och glad i huvuudet och har mycket energi kvar, säger Frida, som har 7.51,22 som personligt rekord på tiomilsdistansen.

– Det tar jag i VM nästa år, slår hon fast innan hon ska vidare för segerintervju i SVT.

– Sen väntar segerceremoni på torget här. Det blir säkert kul, men det blir såklart svårt att slå när jag fick kliva upp på Tyska Torget förra året, säger hon med ett skratt.

Segern i Borås innebar att hon har totalt fyra SM-guld.

Närmast laddar hon för "Fyr till fyr", ett 17 mils välgörenhetslopp på Öland i slutet av juli följt av Ultravasan 19 augusti.