Det stod mer på spel för det rödtröjade bortalaget på sin egen hemmaplan. Sleipner ville ta chansen att hänga på en kvalplats till ettan medan Sylvia siktar på fjärdeplatsen. Det var förutsättningarna inför division 2-derbyt på Östgötaporten.

Det var inget fel på viljan och intentionerna i något av lagen men det dröjde innan den första riktiga farligheten dök upp.

Men efter 26 minuter tände det till hos Sylviamålvakten Ylber Gubetini. Ett blixtanfall friställde Daniel Källsholm som petade bollen förbi Gubetini men mittbacken Tarik Hamza hann precis tillbaka och kunde rensa till hörna.

Artikelbild

Unga Sylvia spelade finurlig passningsfotboll men hade svårt att bryta igenom Sleipners försvarslinje och komma hela vägen fram.

Sylvia vann bollinnehavet i den första halvleken men kom inte närmare än till ett par halvlägen.

Strax innan paus kom den stora målchansen när Källsholm, åter igen, kom helt fri för Sleipner men bommade målet grovt.

Sleipnermittfältaren Calle Appelquist var också nära 0–1 men hans skott gick strax förbi stolpen.

Artikelbild

I den andra halvleken såg Sleipner ut att komma ut med mest energi – tills det blev helt kolsvart på arenan efter 55 minuter.

Det blev ett spelavbrott på omkring sex minuter innan derbyt kunde återupptas.

Artikelbild

Sylvias inhoppare Anton Hallstensson höll sedan på på att bli matchens första målskytt men Sleipnermålvakten Jimmy Karlsson kunde rädda till hörna.

Det blev till sist en van målskytt som fick spräcka nollan i derbyt. I den 75:e minuten kom Sleipners Daniel Andersson fri och kunde lyfta in 0–1 förbi Gubetini.

Antonios Abdul Ahad försökte replikera på en tung frispark men Karlsson räddade även den.

Sylvia malde vidare för att få till en kvittering och Jakob Lindahl var nära efter sitt fina väggspel med Christoffer Tapper Holter.

Sylvias slutforcering öppnade å andra sidan upp för fina Sleipnerkontringar.

Både Marcus Kemppainen och Kasper Ringqvist hade lägen för 0–2 men resultatet stod sig.

Med två omgångar kvar har Sleipner lika många poäng som Rynninge (och ett mål bättre) i kampen om andraplatsen i division 2 Södra Svealand.