Han har varit svenska basketligans kanske bäste spelare de senaste åren och den senaste guldsäsongen fick han också utmärkelsen som ligans MVP.

Inte undra på att Jocke Kjellbom var en nyckelspelare för Dolphins att behålla.

Nu är det också klart att det blir så. Den rutinerade centern har skrivit på för en säsong till.

Jocke Kjellbom kom till Norrköping och Dolphins den säsongen där Stadium Arena stod klar. Sedan dess har han testat på proffslivet (Georgien) en säsong men annars varit trogen det orangea linnet.

Därför kommer kommande säsong bli hans tionde.

–  Norrköping ligger varmt om hjärtat och känns som vår hemstad, säger Kjellbom till klubbens hemsida.

Den rutinerade landslagscentern kommer som vanligt bli en viktig stomme i lagbygget inför den kommande säsongen där Dolphins har många intressanta matcher att se fram emot.

– Jag känner ett sug och att kroppen håller. Det här var ett bra alternativ för mig. Det är många stora och roliga utmaningar som väntar, att försvara SM-guldet och spela Champions League till exempel. Det ser jag fram emot, fortsätter Kjellbom.

Säsongen 2017-2018 var en väldigt bra säsong för Jocke Kjellbom. Den avslutades med ett SM-guld, han prisades också flera gånger om som både ligans mest värdefulle, slutspelets dito samt årets center.

En lysande säsong.

– Det tycker jag. Resultatet var ju maximalt, det går inte vinna mer än ett SM-guld och det var väl ganska oväntat i mångas ögon, även om vi i laget hela tiden trodde på det. Hårt arbete lönar sig och vi lyckades gå hela vägen, säger Kjellbom vidare till dolphins.se.

Att valet att spela i Champions League spelat in i beslutet medger Kjellbom.

–  Lite grann kanske. Jag tycker det är roligt att spela ute i Europa och spela många matcher. Satsningen tycker jag är rätt av föreningen.

För coachen Adnan Chuk är det en drömspelare att få klart med.

– Jocke är en av de viktigaste, om inte den viktigaste, spelaren i hela ligan. Det är kvalitet i allt han gör, både offensivt och defensivt. Han kommer till varje träning och delar med sig av småtips till framförallt de yngre på hans position.

Kjellbom är den femte spelare under kontrakt för de regerande svenska mästarna. Tidigare är det klart med Edvin Stark, Anes Zekovic, Johnell Smith och Tim Schüberg.