På Bråviken fungerar även laget

Sju dagar med fotboll och golf blev för mycket – lagkamraterna spelar i dag i landslaget.

William Monier har gått färdigt sin utbildning som kursetta och vill engagera och förbättra de yngsta till de äldsta på Bråvikens GK.

William Monier har gått färdigt sin utbildning som kursetta och vill engagera och förbättra de yngsta till de äldsta på Bråvikens GK.

Foto: Ulf Stråhle

Golf2019-11-26 10:00

William Monier tillhörde en gyllene årskull.

Som fotbollsspelare. 

Därför blev det bara golf när han fyllde 15 år.

– Jag märkte att mina gamla lagkompisar Muamer Tankovic och Kristoffer Olsson var ganska bra. Jag kunde i alla fall vara bättre än de flesta av dem i golf. Jag var tvungen att välja bort något för skolan.

Ingen erfarenhet är bortkastad.

Som pro på Bråvikens GK fungerar även lagsport.

– Ulf Rann, som var ledare i IFK, har jag lärt mig en hel del av. Hur man organiserar en fin ungdomsverksamhet ned till ledarnivå för föräldrar som inte alltid hade fotbollsbakgrund, men blev bra tränare. Något jag vill dra nytta av när vi ska bygga upp en juniorverksamhet här, säger William Monier, 24.

Bråviksbanan ligger stilla i väntan på en ny säsong. Men det första året som head pro – efter att ha blivit utnämnd kursetta på den treåriga utbildningen – har givit många bekräftelser.

Samtidigt vill William hålla igång sin egen golfkarriär.

– Jag tycker det är kul att jag kan matcha mina elitspelare. Trovärdigheten för mig som tränare ökar genom att jag kan slå de slag jag vill och visa vad jag vill, säger han. 

Nu ska William motivera alla, från den treåriga nybörjaren till den äldsta medlemmen, som vill ta privatlektioner. Det har gått bra.

– Nu har jag landat lite efter det första året. Träningsverksamheten har blivit jättestor med flera hundra medlemmar i gruppträning. Inte bara medlemmar utan någon åkte färja och bil flera timmar för att träna i studion där det är tre grader varmt nu. Det känns jättehäftigt.

Glädje, inspiration och gruppträningsformat, TFA, träning för alla, har fungerat bra. Nio grupper har tränat totalt 180 pass fram till 15 december. 

– Det är otroligt mycket mer träning än vad de kört tidigare. Mer än hälften har fått lägre handicap, så det har givit väldigt mycket mervärden när de kliver ut på banan, säger William.

Stortävlingen Bråviken Open är säkrad.

– En kul höjdpunkt för alla i klubben. Mina "junisar", medlemmar som är funktionärer, även de medlemmar som vill vara ute och titta. Klubbens elitspelare kan spela på hemmaplan. Det blir också en del sparring, om platserna som gör att fler är med och tränar och tävlar.

Vad tror du om 2020?

– Jag tror det kommer bli ett kanonår. När det gått så bra första året med mycket publicitet i golfsverige och stöd här i klubben så det är bara att trycka på gasen, säger pron med kontrakt till 2021.

Karta: Bråvikens Golfklubb
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!