När slutsignalen ljöd på Swedbank Stadion 2015 var David Boo Wiklander svensk mästare.

Karriärens största stund blev även hans sista i IFK Norrköping som spelare.

– Klart jag ville vara kvar och spela i Europa med killarna man vunnit guld med men så är branschen. Jag fick en annan möjlighet med Hammarby som jag inte hade velat byta bort och sedan en möjlighet att runda av hemma. Det hade jag inte kunnat drömma om, säger Boo Wiklander om att sluta cirkeln i IFK Göteborg.

Artikelbild

Efter fjolårets säsong åkte skorna upp på hyllan. 34-åringen som redan kombinerade fotbollslivet med att arbeta är nu kapitalförvaltare på heltid.

Fotbollsspelare får råd och tips hur de bäst ska investera sina pengar.

– Det är den här träningsoverallen som gäller nu, fortsätter Bo Wiklander iklädd sin eleganta mörka kostym.

Vad gör du?

Artikelbild

– Jag kommer med rådgivning kring deras situation. Jag hjälper spelare i vilken klubb som helst egentligen och ser till att de har det så förspänt de kan ha. Det var många saker som man missade själv när man skrev kontrakt och försökte hitta bra finansiella lösningar. Det finns otroligt mycket att hjälpa till med.

Boo Wiklander hann med att både harva i superettan, vinna serien och vara med om IFK:s lyft från allsvenska botten till att lyfta Lennart Johanssons pokal.

Artikelbild

Under intervjun kommer Alexander Fransson och Christoffer Nyman förbi och hälsar med kramar.

– 2015 var ett speciellt år och ett guldrecept som man känner igen. En trupp som växer tillsammans efter ett par år med sämre resultat. En sammansvtesad grupp och på det en krydda med rutin och erfarenhet plus att en del yngre blommar ut. Vi hade de delarna, konstaterar David Boo Wiklander.

Artikelbild

De fanns inga tankar på att varva ned i en lägre division?

– Faktiskt inte alls. Nu är det bara jobba som gäller. Så här tidigt efter karriären hade jag nog inte varit en bra medspelare. Jag tror jag hade ställt för höga krav. Sedan ska man sakna det med. Jag är inte där än. I dag är första gången jag är sugen på att snöra på mig skorna igen.

Du var klar?

– Ja, i den bemärkelsen. Det känns som ett klockrent beslut. Speciellt med tanke på familjetiden man får.

Hur ser du på tiden i Norrköping i dag?

– Fotbollsmässigt var det den största och längsta tiden i min karriär. Det finns inget negativt förknippat med att komma hit.