Den 22-årige NHK-produkten är med och slåss om SM-guld igen med Alingsås. Laget blev svenska mästare 2014, när Felix Claar började nosa på A-laget. Därefter följde tre raka finalförluster.

– Alla gångerna mot Kristianstad. Det året vi vann guld satt jag mest på bänken men det blev några minuter i finalen ändå, säger han.

Sedan dess har Felix Claar bara gått framåt och är numera en bärande kraft i guldjagande Alingsås.

Ett tydligt bevis på det är att han utsågs till ligans mest värdefulla spelare den här säsongen.

– Jag fick ett mail om det för ett par dagar sedan men det offentliggjordes efter matchen i går (tisdag). Det är självklart jättekul att få en sån utmärkelse från tränarna och förbundsledningen, säger Felix.

Tisdagens bortaseger mot Sävehof innebar att Alingsås kvitterade till 1–1 i finalserien i bäst av fem. Mot ett väldigt annorlunda spelsystem.

– När de vann hemma mot oss gjorde de 33 mål. De tog ut målvakten i nästan varenda anfall och körde sju mot sex. Till den andra matchen hade vi lärt oss en del och då gjorde de bara 16 mål. De är även luriga i försvarsspelet och spelar väldigt högt upp. Men vi har hittat många lösningar för att komma runt det.

Det obligatoriska slutspelsskägget har vuxit till sig.

– Alla kör med det i laget. Mitt har väl blivit bättre och bättre för varje år, konstaterar Felix med ett skratt.

Det är inga självklara finalister i år. Alingsås slutade fyra i grundserien medan Sävehof kom sjua. Men Alingsås imponerande 3–0 i semifinalserien mot ligaettan Kristianstad sticker onekligen ut i slutspelet – och gör dem till finalfavoriter.

– Nja, jag vet inte. Om man ser till att lagen har vunnit på bortaplan hittills är väl de favoriter, försöker Felix.

Normalt sett har man ändå fördel av hemmaplan.

– Jo. Vi har varit starka hemma i år, medger han inför fredagens hemmamatch.

Att döma av semifinalen verkar ni ha toppat formen också?

– Ja. Vi svajade en del i grundserien och även lite mot Ystad i kvarten. Men nu har vi höjt oss för varje match.

Felix Claar lämnade Norrköping för handbollsgymnasiet i Göteborg när han var 16 år. Han har dock spelat i Alingsås hela tiden och förlängde nyligen sitt kontrakt även över nästa säsong. Trots intresse från utlandet.

– Om jag ska lämna Sverige ska det verkligen kännas rätt och det gjorde det inte den här gången, säger han.

Den förre ungdomslandslagsstjärnan är bara noterad för en A-landskamp men han skyndar långsamt där också.

– Det kommer när det kommer och är inget jag tänker på. Jag ska med till Japan över midsommar för ett par träningsmatcher. Det heter A-landslaget men är väl egentligen mer som B-landslaget.

Innan dess vill Felix Claar ha ett SM-guld till.