I matchen borta mot Göteborg roterades det en hel del i startelvan. De annars givna Filip Dagerstål och Alexander Fransson satt på läktaren som konsekvens av den intensiva matchperiod laget är inne i. Bland andra Egzon Binaku, Henrik Castegren och Sead Haksabanovic fick cansen från start.

– Jag tycker att det funka bra. Vi har haft lite skavanker på spelare, som behöver stå åt sida och de som kommer in gör det absolut bra tycker jag, säger Simon Thern som fick bära bindeln i Franssons frånvaro.

Matchen kom aldrig riktigt upp i tempo och den hetaste chansen hade Göteborg, efter en nick i ribban av Robin Söder.

Artikelbild

Vad är din bild av matchen?

– Det var en ganska jämn match tycker jag, de har väl framförallt ribbträffen och läget i slutet, som är riktigt vasst. Jag tycker att vi har ganska många möjligheter där vi bör komma till fler vassa målchanser än vad vi gör, säger Simon Thern och fortsätter:

– Vi ville vinna matchen men kryss är ingen total katastrof.

Norrköpings manager Jens Gustafsson tycker också att ett kryss är godkänt. Men själva fotbollsmatchen tyckte han inte var det.

Artikelbild

– Jag tycker inte att det är en särskilt bra fotbollsmatch, vi är inte tillräckligt vassa i de avgörande lägena. Utifrån var vi i IFK Norrköping är just nu och att det här är en tuff bortamatch så anser vi att det var godkänt med ett kryss.

På läktaren satt den forne lagkaptenen Andreas Johansson, i halvtid efterlyste han mer press från Norrköping och menade att det kunde vara nyckeln till att göra ett mål. Men att det var närmare 30 grader i Göteborg, gjorde det inte lättare att spela, snarare tvärt om.

Artikelbild

– Tempot går ju ner lite grann, så är det ju. Och man tar kanske lite mer tid på sig, än vad man gör om det om det inte är så pass varmt som det är idag. Det är ganska tryckande idag och ingen flackt direkt heller. Där av blir det kanske lite mindre målchanser än vad det brukar vara om man ser till 90 minuter, säger Simon Thern som poängterar att det var lika varmt för båda lagen.

Jens Gustafsson är inne på samma spår.

– Jag tror att värmen påverkade en hel del, vi spela vår första gräsmatch på en längre tid och vi vet att det blir en annan matchbild då. På så sätt så får det väl kanske vara godkänt idag, säger Jens Gustafsson.

På torsdag väntar returmötet FK Liepaja, då väntas frånvarande Filip Dagerstål och Alexander Fransson vara tillbaka.