Det har varit några sköna dagar hemma Norrköping för att träffa släkt och vänner och tidigare kamrater från IFK.

Det återstår någon dag, eller snarare timmar, innan Andreas Hadenius lämnar födelsestaden för sommarstaden Halmstad.

– Jag har tränat lite på IFK-gymmet men mest träffat släkt, vänner och fotbollskompisar här i stan. Vi hade också en svensexa för en norrköpingskille nere i Tylösand, berättar Hadenius om ledigheten under de inledande VM-veckorna.

Men nu är det slut.

Omstart väntar i mitten av veckan, med träningsmatch mot Crystal Palace. Sedan kommer en avgörande höst efter en vår som kanske inte gått dåligt, men inte helt efter kravbilden i den klassiska fotbollstaden.

Laget ligger trea, på kvalplats i en superettatabell där den övre halvan består av sex lag inom åtta poäng.

– Egentligen har vi ett bra utgångsläge i tabellen inför hösten. Men vi måste höja prestationen lite. Poängen vi spelat ihop stämmer med vår prestation. Spelmässigt har vi inte riktigt nått den nivå vi vill ligga på, men vi är ändå med i toppen, säger Hadenius.

Själv väntar mittfältaren på ett definitivt besked för att komma med i träning igen efter de ljumskproblem han haft under våren.

Knappa fem matcher har det blivit i superettan.

– Jag ska röntga mig när jag kommer ned och hoppas få klartecken för att kunna träna kollektivt igen.

Det var i maj som han drog upp skadan i en match.

– Den röntgades efteråt och det var en blödning. Men jag var nog lite för ivrig att komma tillbaka till spel och slog upp skadan på träning igen. Den här gången ska jag vara försiktigare, säger Hadenius som hoppas vara tillgänglig för spel till omstarten hemma mot Degerfors 31 juli.

Halmstad har en bra mixad trupp med rutinerade namn som Peter Larsson, Johan Oremo. På topp har den japanske anfallaren Kosuke Kinoshita börjat leverera mål.

– De sista matcherna har han gått bra. Larsson betyder mycket med sin rutin.

Vad skiljer mellan lagen i superettan mot den allsvenska serien?

– Det är främst jämnheten. Många lag är bra här med men det blir en liten annan typ av fotboll i superettan mot allsvenskan. Mer kämpa, duellspel och inte riktigt lika mycket spel med bollinnehav som i allsvenskan.

Vad skiljer mellan Norrköping och Halmstad?

– Tycker vi har bra förutsättningar i Halmstad, det märks att det är en klassisk förening. Klubbarna är ganska lika, även om man märker att IFK är mer en storklubb nu, säger Hadenius inför höstförberedelserna på västkusten.