54–35 hemma mot Valsarna gav en väldigt enkel seger i premiären och en bra start på säsongen för Vargarna som tippats som favoriter att ta hem allsvenskan i år.

Nu väntar Griparna.

Laget som på papperet utmålas som största utmanaren men som föll med tolv poäng mot VIP Speedway i sin premiär.

– Jag blev lite förvånad när de fick stryk igår (fredag). Trots att de vann reservkampen med 14–4, säger Peter Jansson.

Han själv kastar om en del i laget efter den lyckade premiären. Ut åker Henrik Bergström trots nio poäng i onsdags. Även Dennis Fagerkrantz får stå över den här gången.

In i laget kommer Joel Andersson och Oscar Holstensson som därmed får göra allsvensk debut.

– Det är dags för det, säger Jansson.

Hur är det att ställa över Henrik Bergström trots hans premiär?

– Det känns inte roligt när han tog nio poäng senast. Men det blir så när vi har det här laget. Man får tycka vad man vill om det, det är inte roligt att ställa över någon men vi har flera med ungefär samma snitt. Och i nästa läge åker vi kanske på någon skada och då är det bra att ha flera på den nivån, säger Jansson om balansgången när inte alla kan köra samtidigt.

I och med ändringarna får Viktor Bergström kliva ner på reservplats.

– Vi möter ett Griparna som har ett väldigt starkt lag. Eftersom de har bra reserver är skönt att vi kan köra med Viktor där.

Timi Salonen, som tvingades åka till sjukhus efter kraschen i onsdags, är helt okej nu. Han är redo att köra igen efter att det har konstaterats att han klarade sig utan skador från smällen.

Peter Jansson räknar med en tuff utmaning i Nyköping där Vargarna inte så ofta stått som vinnare genom åren.

– Det är jättetufft där. Det är sällan vi vinner där. En svår bortamatch.

Så här ställer Vargarna upp: 1) Mathias Thörnblom, 2) Joel Andersson, 3) Daniel Davidsson, 4) Timi Salonen, 5) Kim Nilsson, 6) Oscar Holstensson, 7) Viktor Bergström.