– Robin kom hem nu på morgonen från sjukhuset. Han har inga kotskador, men han har en kraftig hjärnskakning och en mörbultad nacke. Sen har han inte fått besked om hur allvarligt skadad hans axel är än, säger Virserums tränare Fredrik Pettersson som haft sms-kontakt med Robin under morgonen.

Enligt läkarna på sjukhuset kunde det gått mycket, mycket värre för Robin.

– Läkarna sa att han haft en otrolig tur. Det kunde gått hur illa som helst, säger Fredrik Pettersson.

Det var i mitten av den tredje perioden som Robin Adolfsén tacklades mycket otäckt. VSGF-tränaren Fredrik Pettersson beskriver tacklingen som ett överfall från Guts-spelaren. När vi pratade med Gutstränaren Björn Olsson hade inte han sett incidenten. Men Olsson berättade att spelaren som tacklade inte uppfattade att han gjort något fel, men att han var mycket ledsen över att det blev så här.

Fredrik Pettersson kan inte låta bli att tänka på det som skedde med Leksands Tobias Forsberg.

– Detta var något liknande i tacklingsväg. Det var en hårsmån från att gå åt helvete rent ut sagt.

VSGF-spelarna Markus Jardebrink och Kevin Pettersson åkte också på skador under torsdagskvällen.

– Direkt efter att Markus kom ut i båset efter en tackling mådde han illa och hade huvudvärk. Det fortsatte sedan under natten. Det är en befarad hjärnskakning och han ska söka upp läkare under dagen.

Kevin Pettersson har drabbats av en lårkaka.

Gällande Markus och Kevin är Fredrik mer hoppfull gällande att de kommer kunna spela igen innan säsongens slut. Men för Robin Adolfsén kan säsongen vara över.

– Det är stor risk för det. Med en sån här kraftig hjärnskakning måste man ta det lugnt.