Han lämnade en bänk för en annan

Johannes Vall lämnade på lån men är inställd på att han är klar med IFK Norrköping.

Johannes Vall hade hoppats på mer speltid i Öster,

Johannes Vall hade hoppats på mer speltid i Öster,

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-09-18 17:16

Sex allsvenska inhopp och noll starter. 

Johannnes Valls tid i IFK Norrköping handlade om att kriga på i bakgrunden för en chans som aldrig riktigt kom. 

När ett krisande Öster i somras önskade att fylla på med 26-åringens tjänster nappade Vall – men har inte fått nystarten han önskade med flytten.

– Järdler (Christian, ex-tränaren) som ville ha mig fick sparken efter en match. Vad ska jag säga? Det blev lite stökigt. Det går snabbt men är inte så mycket att göra åt, säger Vall om situationen.

Öster parkerar som jumbo i superettan och är på väg ur. 

Denis Velic, med ett förflutet i Torstorp, som tog över huvudansvaret verkar inte ha Vall som favoritspelare.

I de tre senaste matcherna har det blivit bänken för IFK-bekantingen. Senast i derbyt mot J Södra kom inte Vall in alls. 

Det är ingen jätteglamorös tillvaro just nu: sist i superettan och på bänken. 

– När jag pratade med Järdler skulle jag vara vänsterback. Nu har jag startat som vänsterback, spelat vänsteryttermittfälare och forward. Det är lite sådär, fortsätter Vall. 

Som ställde in sig på att det var ett permanent farväl till Östgötaporten i och med utlåningen.

– Jag trivdes så jäkla bra. Man inser när man kommer därifrån hur jäkla bra man hade det. Ett gott gäng, alltid roliga träningar och fantastiska människor runt laget.

Ångrar du att du lämnade i förtid?

– Nej, det kan jag inte påstå. Det var ett halvår kvar på kontraktet, sen dök den här chansen upp. Det kändes bra att ta den. Jag har blivit en bättre spelare i Norrköping. Man märker hur bortskämd man är när man fått vara där i två år. 

Fick du tillräckligt med chanser i IFK?

– Ja. Alltså...jag vet inte vad jag ska svara. Första året tycker jag väl inte att jag förtjänade så mycket speltid. Det fick jag inte heller. I år tycker jag att jag gjorde en väldigt bra försäsong och det gick jättebra. Sedan kan jag inte säga att jag förtjänade mer speltid, men jag hade hoppats på mer i alla fall. Det gick bra i Portugal på försäsongen för min del. Det var kul att få visa upp sig. 

Det var inte aktuellt att återvända till Falkenberg?

– Nej, inte i somras. De har ganska bra uppbackning på min position. 

Viktigt att nästa klubb i karriären blir rätt nu?

– Det är det alltid. Man vill vara där man trivs. Det är viktigt. Vi får väl se vad det blir av mig, säger Johannes Vall med ett skratt.

Öster, med bara två segrar på 23 omgångar, har tre poäng upp till BP på kvalplats. 

I helgen väntar Dalkurd borta.

– Jag kan inte påstå att jag är orolig än att vi inte ska klara det här. Poängmässigt ser det inte så ljust ut men vi har en del matcher kvar. Vi släpper in lite för enkla mål och har problem att göra mål framåt, säger Vall.

Det är i regel ett bottenlags två största dilemman. 

Här, under lägret i Portugal, visade Vall gryende form och det kändes som han skulle kunde vara en man för IFK:s startelva.
Här, under lägret i Portugal, visade Vall gryende form och det kändes som han skulle kunde vara en man för IFK:s startelva.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!