– Jag går in med inställningen att jag ska vara så bra att jag ska tillhöra IFK, säger mittfältaren.

Innan IFK Norrköping gick på semester fick Assyriskas mittfältare Hampus Lönn chansen att visa upp sig hos årets allsvenska sexa.

Han tog den.

Artikelbild

| Mersmak. "Det känns som det är upp till mig, hur mycket jag väljer att prestera", säger Assyriskas mittfältare.

26-åringen som kommer från en stark säsong i division 2 visade att han klarar omställningen och det ser ut att bli en övergång – till att börja med till samarbetslubben Sylvia.

– Vi satt ned i förra veckan, jag och Stefan (Hellberg) och diskuterade lite. Det ser ut att bli en start i Sylvia. Jag får visa min bästa sida där och nå IFK på så sätt. Det tror jag att jag har bra möjligheter att göra, säger Lönn.

Det känns ok?

– Jag förstod att hoppa över Sylvia hade varit för bra för att vara sant. Det känns som det är upp till mig, hur mycket jag väljer att prestera. Jag går in med inställningen att jag ska vara så bra att jag ska tillhöra IFK.

Efter säsongen meddelade IFK och samarbetsklubben att de höjer målsättningen och kommer rusta för att ta klivet till division 1.

Philip Özer, Sleipner, har redan värvats. Christoffer Tapper Holter har förlängt och tillsammans med Hampus Lönn är det nyckelspelare i ett ungt lag.

– Det finns jättemånga duktiga spelare. De satsar, faciliteterna är bra. Det går att träna på gymmet där. Förutsättningarna är bra, fortsätter Lönn.

Som har kontrakt med Assyriska även över 2018 men det är inte aktuellt att det blir en fortsättning där.

Linköping City, nykomling i division 1, har visat intresse och efter Hampus Lönns fina match mot Trelleborg i Svenska Cupen surrades det om att skåningarna fick upp ögonen för mittfältaren.

– Jag fick beröm av deras tränare. De gick ju upp i allsvenskan nu, vi får väl se om de hör av sig men målet är IFK.

Att träna och vistas i den miljön var en kick.

– Jag kommer att få följa med på träningslägret till Portugal. Där har jag elva dagar med träning och tre matcher att visa vad jag går för. Det är bara att köra stenhårt.