Sista minuten, sista sparken. Det var en smärtsam sorti från tvåan för Assyriska. Nu är såren läkta och viljan att komma tillbaka är stor. På förmiddagen förlängde Assyriskas Sargon Akcan och nye sportchefen Michel Aldemir med backen Martin Kolaj.

På eftermiddagen presenterades Sleipners tidigare mittfältare Viktor Adsell Sjöberg.

– Jag är jätteglad över att det klart och att jag får representera Assyriska nu, sa den rivige innermittfältaren som snart fyller 27 år.

Artikelbild

| Viktor Adsell-Sjöberg ny i Assyriska.

Att kliva ned till trean ser han inte som något fall nedåt.

– Nej, mer som en trampolin. Att jag och klubben ska studsa uppåt igen, inte bara en division utan gärna två. Jag har klivit upp tidigare med Sleipner när vi hade Joffa Massi. Så jag anser att jag har en bra vinnarskalle, säger Viktor som skrev tvåårskontrakt med Assyriska.

Sleipnerspelarna som stått under kontrakt har varit ett hett ämne i den lokala fotbollen. Från Viktors och Assyriskas synvinkel har parterna varit tydliga från start.

– Det löste sig relativt bra. Viktor var ganska tidigt tydlig med att det var hit han ville. Vi visade tidigt redan i november att vi var intresserade av Viktor och kontaktade klubben före spelaren. Den uppgörelse som vi gjorde är Viktor, vi, och det tror jag också att Sleipner är nöjt med. Sedan har det varit turer med många andra klubbar som blandat sig i och försökte prata med honom. Det har varit lite kackel därute.

– Någon form av respekt måste det finnas mellan klubbarna, säger Sargon Akcan.

Sleipners ordförande Anders Marcus beklagade spelarförlusten i Viktor Adsell Sjöberg men var nöjd med förhandlingarna.

– De (Assyriska) var tillmötesgående med våra krav som vi hade för att släppa honom.

Och fortsätter:

– Jag beklagar att Viktor inte ville stanna hos oss då jag tror att han hade trivts i vårt lagbygge. Tråkigt, men jag hoppas att han kommer vara nöjd med att det löste sig.

Sleipnerordföranden är kritisk till den allmänna inställningen bland fotbollsspelare och professionaliteten vid sidan av planen på den här nivån.

– Varför skriver man kontrakt som man inte har ambition att hålla? Jag har också varit med om att ha avtal som kanske blev något år för långt. Men det är bara att bita ihop och göra sitt bästa för sin egen och klubbens skull. Man får ändå betalt för det, tycker Marcus.

Sleipner lyckades inte förlänga med forwarden Daniel Andersson som gick till konkurrenten Sylvia. Något som blev klart ungefär samtidigt som förhandlingen om Viktor.

Återstår att se hur Sleipner fyller ut luckan efter forwarden och Viktor Adsell Sjöberg.

– Vi har öppet för tre spelare i A-truppen. Vi kommer nog söka spelare utanför stan, som inte varit runt i Norrköpingsklubbarna. Nytt och fräscht, säger Sleipners ordförande.