Omstart för nya NKIK i tuffare tvåa

Nästan en hel förstauppställning försvann efter året i ettan. Nu startar NKIK om i tvåan. "När vi väl tar steget upp vill vi ligga kvar", säger tränaren Niklas Simm.

Nellie Wetterholm, en av få rutinerade spelare som är kvar från fjolårssäsongen i ettan.

Nellie Wetterholm, en av få rutinerade spelare som är kvar från fjolårssäsongen i ettan.

Foto: Christer Gustafson

Handboll2019-09-25 09:00

Därför finns det inget uttalat mål om att klubben ska vinna tvåan, året efter att äventyret i ettan är över. NKIK bygger nytt med enbart egna och unga spelare.

Flera gör sin första säsong som seniorer.

Bara mittsexan Nellie Wetterholm och målvakten Josefine Rindeborn finns kvar från i fjol.

– Det är en rejäl växling, inga spelare utifrån utan bara från de egna leden. Tilda Johansson var borta större delen av säsongen i fjol och kommer vara med i år. Tillsammans med Wilma Lager som är tillbaka efter långtidsskada är väl de enda spelare vi kan betrakta som nyförvärv, säger Niclas Simm.

Tränaren som tog över mitt i fjolårssäsongen efter Anders Enlund, som idag tränar Silwing/Troja i ettan, ska se till de unga spelarna ska växa till en framtida bas att bygga på för NKIK.

– Vi har inget uttalat mål om att vi ska vinna serien eller ska upp till varje pris. Vi ska etablera damseniorerna och inte bli ett lag som åker upp och ned. När vi väl ska ta steget upp vill vi ligga kvar", säger NKIK-tränaren.

Årets division 2-serie är betydligt mer namnkunnigt än det NKIK lämnade. Stockholmslagen är fler. Det finns bra spelare men klubbarna lider av hallbristen i huvudstaden. Det är också orsaken till att NKIK tvingas spela smygpremiär borta mot Bolton på onsdagskvällen i Skanstullshallen.

– Det är många klubbar som trillat ned från stockholmsregionen, det kommer påverka serien som är betydligt tuffare mot tidigare år. Vi är taggade ändå även om det är en match mitt i veckan, säger Niklas Simm om premiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!