Här är beskeden om skadade IFK-duon

Kalle Holmberg missade Malmö – och är inte tillbaka i spel i helgens match. "Han blir borta ett tag till", säger Jens Gustafsson.

Kalle Holmberg är inte att räkna med på planen på ett tag.

Kalle Holmberg är inte att räkna med på planen på ett tag.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-09-17 18:15

Urladdningen mot Malmö FF sitter fortfarande i. 

Trots en av säsongens bästa halvlekar och en riktigt bra insats över 90 minuter nollades "Peking" i Skåne och tappade dyrbar mark till topplagen.

Jens Gustafsson gav laget, minus de som spelade mot Örebro i U21-serien, ledigt under tisdagen och har svårt att komma över resultatet på Stadion. 

– Jag är stolt över sättet vi uppträdde på men det är lättare att gå vidare såklart om man tar tre poäng. Nu känner jag att vi skulle fått med oss mer. Men det viktigaste är att vi tar med oss de här känslorna och gör det bästa av dom på lördag, resonerar Jens Gustafsson.

Örebro kommer till Östgötaporten när IFK Norrköping är ute efter att påbörja en ny segersvit. 

Kamaraterna tvingas göra det utan Kalle Holmberg som hade en brokig vecka som inleddes med att han först klev måndagens träning med ett ömmande lår och fick även kliva av i U21-matchen mot Djurgården på Bollspelaren två dagar senare. 

Holmbergs skada gjorde att lämnades utanför truppen mot Malmö och nu lämnar Jens Gustafsson följande uppdatering om anfallaren:

– Han blir borta en stund till. Det är svårt att säga hur länge, men Kalle är inte aktuell till Örebro-matchen. Jag kan inte säga något exakt datum när han kan tänkas vara tillbaka.

Är det en smäll som orsakat skadan?

– Smäll, på smäll på smäll kan man säga, svarar Gustafsson. 

Vad gäller Simon Thern som inte heller spelade eller fanns med i truppen mot Malmö avvaktar IFK besked om mittfältarens status.

Thern som skadade sig mot Hammarby innan landslagsuppehållet var med på träningen i början av förra veckan men kunde inte gå för fullt efter det och var inte uttagningsbar i söndagens match.

Är han aktuell mot Örebro?

– Vi kommer få svar om det senare i veckan. Jag kan inte svara just nu på om han kan spela mot Örebro, säger IFK-managern som valde att satsa på Andreas Blomqvist centralt tillsammans med Alexander Fransson mot Malmö.

"Blomma" gjorde en stabil insats och kan mycket väl vara ett alternativ på nytt om Thern inte hinner återhämta sig. 

Filip Dagerstål fick kramp i söndagens match och byttes ut med en kvart kvar. 

Försvararen ska kunna träna för fullt när IFK är tillbaka i träning under onsdagen. 

Jens Gustafsson kände fortfarande besvikelse över att inte fått med sig poäng från Malmö.
Jens Gustafsson kände fortfarande besvikelse över att inte fått med sig poäng från Malmö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!