Här är trion som ska lyfta Dolphins i vinter

Dolphins bygger helt nytt. På plats för att lyfta laget i vinter: Leslie Robinson, Teniya Page och Tanesha Sutton. "Vi börjar alla på ett tomt blad", säger Leslie Robinson.

Leslie Robinson, Teniya Page och Tanesha Sutton är på plats i Dolphins.

Leslie Robinson, Teniya Page och Tanesha Sutton är på plats i Dolphins.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-09-06 13:30

De tre amerikanskorna är på plats i Stadium Arena. Leslie Robinson kom den gångna helgen och i mitten på veckan landade Teniya Page och Tanesha Sutton. 

– Det har varit riktigt bra hittills. Laget gör det mycket lättare, hela organisationen har välkomnat mig. Allt har varit väldigt bra, det är ett lätt lag att komma in i, säger Leslie Robinson.

23-åringen är den av de tre som spelat i en europeisk klubb tidigare. Hon tillhörde ifjol tyska andraligalaget Krofdorf Knights. Det här blir andra svängen över Atlanten.

Vad lärde du dig av förra säsongen?

– Mer om mig själv och att anpassa sig till nya och annorlunda situationer. Det är tufft att lämna familj och vänner hemma, men man får nya vänner här. Det gör det lättare så det är definitivt värt det, säger Leslie som kommer från en känd släkt.

Hennes faster heter Michelle Obama – gift med tidigare amerikanske presidenten Barack.

– Det är annorlunda, inget som så många kan säga att de upplevt. Jag är lyckligt lottad för de chanser jag har haft, men för mig är de samtidigt min familj som alla andra. 

Men de följer dig?

– Ja, de ser alltid fram mot var jag ska spela och de håller kontakten.

Är de Dolphins-fans nu då?

– Oh yeah. Haha.

Leslie Robinson är draftad av WNBA-laget New York Liberty. I Norrköping vill hon ta nästa steg i sin egen utveckling och samtidigt hjälpa laget. 

– Vi är många nya spelare, alla håller på och vänjer sig vid allt. Coachen (Kevin Taylor Lundgren) är också ny så vi måste lära känna honom också. Vi börjar alla på ett tomt blad och måste hitta vår egen identitet. Det börjar vi med i helgen (dubbla träningsmatcher mot Högsbo).

Vad var det som gjorde att du valde Dolphins?

– De hörde av sig och det kändes som ett bra lag med bra förutsättningar. En bra stad. Och här är jag nu! Jag vill vara ett verktyg som kan göra mycket för laget, jag vill använda min röst för att vara en ledare. Mina egna mål? Bara ha kul. Det är en sport vi alla älskar, det är vad det handlar om. Och så vill jag gå så långt som möjligt med det här laget, säger Leslie Robinson.

För Teniya Page och Tanesha Sutton är Dolphins första proffsklubben i Europa. 

Tanesha Sutton säger:

– Det känns fantastiskt. Det är overkligt för mig att vara här. En dröm. Jag hade en del alternativ men min agent tyckte att det här var bäst för mig. 

Är det så bra som du förväntade dig?

– Det är till och med bättre. Förväntningarna är att vi ska bli bättre för varje dag här och vinna matcher. Vi ska jobba hårt på träningarna. Jag förstår att det inte är något som det bara räcker att säga, man måste göra det också, men vi ska kämpa för att utvecklas. 

Hur är du som spelare?

– Jag är väldigt allround. Jag tror att Kevin också håller med om att jag inte är en spelare som man säger att hon bara kan göra det eller det. Jag kan spela överallt, både defensivt och offensivt. Sedan tror jag att han kommer att vilja ha mig mest som trea–fyra.

Teniya Page kommer med bra statistik från Penn State University. Där är hon den enda genom tiderna som gått ut med minst 2 000 poäng, 400 assist och 400 returer totalt.

Hyggliga siffror.

– Jag lärde mig mycket på college och växte där. Jag hoppas kunna göra samma här och fortsätta utvecklas, säger Teniya och fortsätter:

– Det här är en chans för mig och jag ser fram emot att få en hel säsong här. Jag vill göra både mig själv och andra bättre, min spelstil är snabb och jag har snabba händer. Jag anpassar mig ganska snabbt. 

Teniya Page är pointguard och tänkt som en kreativ spelare i det orangea Dolphinslinnet. Än så länge är dock mycket nytt, och första testet blir i helgen.

– Vi tar det lugnt och stilla. Vi lär fortfarande känna varandra och är bara i början än. Så länge vi går ut och har kul tillsammans kommer det bli bra, säger Teniya.

Leslie Robinson, Teniya Page och Tanesha Sutton fick träffa Åke Björck i Stadium Arena.
Leslie Robinson, Teniya Page och Tanesha Sutton fick träffa Åke Björck i Stadium Arena.
Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!