19-åringen har precis börjat träna med A-truppen och ska konkurrera som back inför kommande säsong. Kom till Vita Hästen som 16-åring. Uppflyttad ur de egna juniorleden. På måndagen blev det ett välkommet avbrott mot fystränaren Mikael Stenboms vardag.

Ut ur dammigt gym.

Ut i friska luften för bollövningar på de röda banorna i ett sommarvarmt Himmelstalund.

Artikelbild

| Felix Brodén spelade säkert och metodiskt och gärna nära kropp för att slippa besvärliga returer.

– Jag måste vara tuff mot dem annars lyssnar de inte. De har bra fotarbete, men så kan de förbättra det lite också. Bäst med dem är att de verkar ha en skön inställning, berömde Sandra Anglesjö som drillade spelarna tillsammans med Vita Hästens säljare Sara Eriksson.

De kunde sin sak.

Collegespelaren Sandra från Appalachian State University, USA, var förlåtande när det gällde spelarnas tekniska färdigheter.

Övningarna handlade mycket om fotarbete, rörelse utan boll med få tillslag.

Artikelbild

| Samling mellan övningarna. Bakre raden från vänster: Sandra Anglesjö, Jesper Samuelsson, Jens Hellgren, Mikael Stenbom, Marcus Eriksson och Sara Eriksson. Främre raden: Rikard Olsén, August Gunnarsson, Kevin Elgestål, Felix Brodén. Mattias Kalin och Wilhelm Westlund.

Det var utveckling under träningstimmarna.

Bollarna som flög över det höga staketet blev allt färre än i början. Någon "Hawk-eye" behövdes sällan – även om spelarna ansåg det.

Artikelbild

| Tränare Leif Strömberg och ordförande Yvonne Anglesjö trivdes i tennismiljön.

Så visst fanns tävlingsinställningen.

Som sista övning spelade "gamlingarna" mot den yngre delen av truppen. När enkla straffrundor för missade bollar inte gav utslag, blev det dubbla rundor på veteranernas begäran. Kanske var det därför de förlorade den sista matchen?

Artikelbild

| Sara Eriksson och Sandra Anglesjö ger tips och förklarar övningens gång.

– Det är kul, det är en hög nivå när man tränar. Detaljer och sådant är viktigt, sa backen Felix Brodén om sin nya träningsgrupp efter segern.

Även i tennis?

– Där är det mer att få över bollen. Det var lurigare, sa Felix som gärna skickade bollen mot kroppen på sin motspelare.

"Han är inte så snäll som han ser ut", konstaterade de äldre spelarna.

Det var också Sandra Anglesjö och Sara Eriksson som såg till att drivet fanns genom hela passet.

Freshman Sandra – som pluggar till arkitekt – har kommit hem till Sverige efter sitt första år på college, åker vidare till Tyskland under sommaruppehållet.

– En jättebra livserfarenhet. Jag ska plugga tre år till. Nästa vecka åker jag till Tyskland och blir borta en månad för seriespel. Det går inte att komma tillbaka till skolan som en soffpotatis, utan det gäller att hålla igång. Det är seriöst, man vill sitt lags bästa även om tennis är individuellt. Det är mer lagkänsla, jag kan inte sluta gå på träningar för det påverkar hela gruppen, förklarar Sandra.

Samma huvudregel som gäller för allsvenska hockeyspelare.