IFK Norrköpings målvaktsstjärna fortsätter att spela bra.

Inför matchen mot Hammarby har Isak Pettersson radat upp fem raka nollor, nytt klubbrekord, och lyckats konservera sin fina form från förra året där 22-åringen utsågs till Årets målvakt och kom med till landslagets januariturné.

Och visst stängde han och IFK igen på nytt i den viktiga toppmatchen mot Bajen. Inte ett insläppt de sex senaste matcherna imponerar.

Artikelbild

Men det är inte bara för insatser på planen som Pettersson får uppmärksamhet.

När det fysiska praktexemplaret hoppade längdhopp på skoj, filmade och la ut klippet reagerade Mattias Sunneborn med att twittra: "Det ser ju sjukt spänstigt ut! Med lite högre fart i ansatsen så har vi Sveriges sjätte över åtta meter".

Det finns även ett klipp på Pettersson när han sparkar ned en flaska placerad på ett handbollsmål. Nu imponerar IFK-keepern i en ny styrkedemonstration.

Bokstavligen.

Artikelbild

Isak Pettersson pressar sig till att hålla kroppen ett par centimeter över golvet med bara handflatorna och ett par tår i golvet.

– Det gäller att vara stark i ytterläget. Testa själv så får du se om du klarar det, säger Maths Elfvendal.

Målvaktstränaren som arbetat med Pettersson sedan övergången från Halmstad har sett en av Sveriges mest spännande målvakter växa fram.

Ett minutiöst jobb har gett resultat.

– Det är inte så enkelt att om du klarar det här så räddar du ett skott i krysset. Det är mer komplext än så men om du är utsträckt och kan vara stark samtidigt är det självklart bra, fortsätter Elfvendal.

Är det svårt att upprätthålla den här fysiken?

– Nej, det är svårare att komma dit. Skillnaden med målvakter är att du inte behöver vara så uthållig. Det handlar om att vara explosiv specifika tidpunkter. Isak rör sig över sex kilometer under en match.

– Han är utanför straffområdet för att läsa av frilägen, han arbetar för att göra sig spelbar när vi har bollen. Han rör sig oftast mer när vi har bollen.

Den fina sviten utan insläppt mål glädjer såklart både Isak Pettersson och Maths Elfvendal.

– Och alla andra med runt IFK. Det är kul att Isak spelar efter våra principer och vårt sätt att spela som ger maximal utdelning över tid. Han gör det oavsett vilka vi möter eller hur det går. Vi har våra riktlinjer som vi följer, där är han lojal och har skapat en hög lägstanivå med framför allt rätt positionsspel. Det handlar inte om att prestera bra i en match utan att göra det över tid. Över två-tre säsonger och Isak är på god väg. Han gör mycket nytta för laget.