När Dolphins spelar sina hemmamatcher är en av de fasta punkterna i halvtidspausen att någon ur publiken får försöka att sätta ett skott från halva planen.

Man har två försök och för nästan på dagen ett år sedan skickade Leila Menguc Lindquist i ett otroligt skott med ryggen vänd mot korgen – en bedrift som gav eko ända till USA och ESPN:s Sportcenter Top 10.

LÄS MER: Se det otroliga skottet alla pratar om

Artikelbild

Då skrev vi 8 december 2017.

Den 9 december 2018 var det dags för något liknande igen när Lars Mortensen från klubbens rullstolslag hittade rätt från långt håll. När Dolphins firade David Bergström för hans insatser i klubben, bjöd på fri entré och dessutom firade arenans tio år är det klart att allt skulle vara så perfekt det kunde.

Tyckte Mortensen och såg till att skottet i halvtid gick klockrent i korgen.

– Det var lite svårtippat innan, jag har inte kunnat träna på en månad. Jag fick gå på gammal rutin. Jag har flyttat och varit lite skadad. Nu kanske jag kan vara med och bidra lite igen, sa Mortensen som alltså spelar i Dolphins rullstolslag till vardags.

Klubben hade sitt damlag på plats i entrén före uppkast när arenans jubileum uppmärksammades. I halvtid fick alla ungdomslagen visa upp sig på innerplanen och herrarna spelade själva matchen.

Rullstolslaget fick representeras av Mortensen i den formen.

LÄS MER: Jätteskottet har nått ända till USA

Han missade visserligen det första försöket med knapp marginal, men på det andra var det inget snack.

– Efter första kändes det ganska säkert att den andra skulle sitta. Den första nuddade nätet så det var lite finjustering bara.

Lite speciell att du fick göra det inför så stor publik?

– Ja, det var lite roligt.

Har du satt många skott från halva planen?

– Jag har satt några stycken. Mest när jag var proffs i Italien, då sköt jag alltid skott baklänges från halva planen på träningarna. Då hade jag ganska bra procent. Jag har satt en sådan i Stadium arena förut, men nu var jag inte jätteövertygad om att jag skulle lösa det.

Men det gjorde han alltså.

Nästan på dagen ett år efter senaste gången någon lyckades med något liknande.