ISHOCKEY

På årsmötet för en dryg vecka sida berättade Vita Hästens ordförande att det var budgeterat kommande år för en nyanställning. Det för att säkerställa föreningens utveckling och underlätta för nykreryteringen av spelare till hockeyallsvenskan.

Nu har klubben säkrat upp Per Bäcklin via kontrakt de tre närmaste åren.

– Med den här satsningen vill vi säkerställa och höja kvaliteten ytterligare så att alla ungdomar i Vita Hästen får en likvärdig utbildning och förhoppningsvis avlastar vi en del för dagens ledare, säger Yvonne Anglesjö i ett pressmeddelande.

Bäcklin har ett förflutet i Leksand och har jobbat länge på hockeygymnasium. Själv har han spelat ishockey på lite lägre nivå mellan division 1 och 3 som aktiv.

Min ”riktiga” tränarkarriär började 2006 när jag fick chansen att komma till Leksands IF och arbeta med ishockey på heltid, där har jag varit tränare på Hockeygymnasium, J18 elit och J20 superelit och även hockeyklass under några vintrar. 2010-2016 var jag ansvarig för juniorverksamheten och tillhörande hockeygymnasium. Jag har själv spelat ishockey på lite lägre nivå division 1 till division 3. Har faktiskt spelat mot bland annat Rauge och Firsov 89/90. Jag ser verkligen fram emot arbetet i Vita Hästen med nya härliga utmaningar, vår ambition är att utveckla ungdom och juniorishockeyn i Norrköping så att vi i slutändan producerar egna spelare till vårt representationslag", skriver han i pressmeddelandet.