– Men har jag fem bra starter ser jag inte varför jag inte ska kunna ta fullt imorgon, säger den 22-årige dansken.

Premiären slutade med sex inkörda poäng (samt två bonus) i Avesta. I torsdagskvällens hemmapremiär mot Västervik får Nicklas Porsing en tung roll som nummer fem i uppställningen.

– Fast det spelar inte så stor roll för mig, jag kör bara så får vi se vad det blir, säger Porsing när han sitter på bänken i depån på Ica Maxi Arena.

Artikelbild

| Nicklas Porsing kör som nummer fem.

Han och Rasmus Jensen tränade på sin allsvenska hemmabana under onsdagseftermiddagen. Allt för att komma förberedda till mötet med Västervik.

– Det är första gången jag är här. Banan är lite kort, men jag kör ju i England så jag är van vid det. Däremot passar det väl min körstil lite bättre med längre banor, men har jag fem bra starter ser jag inte varför jag inte ska kunna ta fullt imorgon, säger Porsing medan banan sladdas i ordning för nya träningsvarv.

Är det svårt som förare att komma till en bana man inte är van vid?

– Äsch, speedway svänger till vänster var man än är.

Artikelbild

| Tuff. Nicklas Porsing Satsade allt mot Griparna.

Hur ser du på din insats i premiären förra veckan?

– Jag tycker jag hade bra starter, men sedan hade jag lite för dålig fart.

Artikelbild

| Rasmus Jensen är redo för hemmapremiär.

Porsing kör även i Kings Lynn i England och i ZKS Ostrovia i Polen bland annat. Säsongsstarten har varit lite upp och ner.

– Det gick bra i början, men sedan har jag haft en period där det varit lite sämre. Jag bor i England, åkte hit imorse och direkt efter matchen imorgon åker jag vidare till Polen. Man måste köra mycket för att få ihop det i den här sporten.

Artikelbild

| Rasmus Jensen är redo för hemmapremiär.

I premiären hade du en annorlunda dress...

– Den vita? Ja, jag ska ha den imorgon också, den ligger i bussen. Det är bara han som inte är nöjd, den är svårtvättad, svarar Porsing, nickar mot sin mekaniker och skrattar.

Artikelbild

| Rasmus Jensen.

Rasmus Jensen hade en ojämn premiär, inte minst på grund av en uteslutning i ett av sina heat.

– Det var tufft där, uteslutningen var domarens beslut. Banan var väldigt dålig, tycker Jensen.

Hur känns det inför imorgon då?

– Det vet jag inte än. Jag har aldrig kört tävling här förut.

Vargarna vill gärna ta säsongens första seger.

– Klart att det är så. Nu måste vi vinna, får vi bara ihop det så att alla drar åt samma håll så. Det är en klyscha, men så är det, säger lagledaren Mats Boström.

Vargarnas lag: 1) Pontus Aspgren, 2) Daniel Davidsson, 3) Patrick Hougaard, 4) Rasmus Jensen, 5) Nicklas Porsing, 6) Viktor Bergström, 7) Alex Johansson. Västervik: 1) Jacob Thorssell, 2) Robin Aspegren, 3) Jonas Davidsson, 4) Ricky Kling, 5) Peter Ljung, 6) Joel Larsson, 7) Kenny Wennerstam.