– Största startfälten har vi bland de allra yngsta, berättade Tjalves Krister Hultberg i en paus i sin verksamhet som speaker.

En syssla som han för övrigt skötte till största belåtenhet - det är en gåva att lyckas bra med det.

Han kunde också som tränare glädja sig åt flera utmärkta resultat och redan i inledningen på tävlingen kunde han ropa ut att adepten Henrik Renz fixat två personliga rekord på kort tid. Först i kula:

Artikelbild

| Henrik Renz.

– Där lyckades han att stöta över tolv meter för första gången (12,05) och sedan sprang han på 7,39 på 60 meter.

Men det var inte nog med det. I klassen F 15 hoppade Linn Andersson från Tjalve hela 1,64.

– Jag höjde mitt pers med sju centimeter så jag är kanonnöjd, menade Linn som tränat höjd i fyra år.

– Men jag tappade lite fokus när jag försökte på 1,67.

Artikelbild

| Linn Andersson.

Linn tog även segern i längd i sin klass. Ett år äldre är klubbkompisen Tuvalisa Rosenquist - det tredje syskonet i en framgångsrik syskonskara. Tuvalisa är minst lika lovande som broder Fabian och syster Ellinor var. I Surbullespelen hoppade hon hem både vinsten i längd på 5,22 och därmed blev hon också Sverigeetta i F 17-klassen.

– Skapligt gjort när man betänker vilken strulig höst hon har bakom sig. Sjukdomsperioderna avlöste varandra och det blev inte perfekt, berättade pappa Lars.

Artikelbild

| Försystring.

– Men hon kan längre, absolut, fyllde Krister Hultberg i.

Det fanns många ivriga och lovande friidrottare i hallen under lördagen. Det är en fröjd att se hur duktiga och energiska de är och det är en ren glädje att beskåda. En som inte tyvärr kunde vara där var unga löftet Liam Wiklander - 15 år och anmäld i hela sex grenar.

– Liam har lite problem med ryggen och det stoppade honom idag. Men han kommer igen, lovade Krister Hultberg som nu får börja slutplaneringen för nästa stortävling i Stadium Arena - Mångkamps-SM i februari.

– Tjalve tänker anmäla fem stycken dit - förutom Tuvalisa, Linn, Henrik och Liam kommer också Frida Johansson att ställa upp.

Lördagens idrottsglädje får symboliseras av Tjalves Elin Andersson Junstav som skadades i februari i fjol och inte kunnat tävla sedan dess:

– Nu behöver jag inte vara hopplös längre, sa Elin som gjorde 4,67 i längden.

Fotnot: Surbulle är namnet som en gammaldags textilarbetare kallades för i Norrköping. Den fräna och syrliga doften av textilfibrer fastnade både i kläder och på kroppen hos dessa och lukten gick inte att dölja.