Den klassiska Vilbergstävlingen 40-årsjubilerade och det såg ut att kunna bli en lokal segrare. I den ena semifinalen möttes Giggie Holmberg från Örnen och Amanda Engström från Kaskad och i den andra Kaskads nyförvärv William Svensson (fortfarande i Dominos tröja) och Höglands Judith Friman.

Men Judith slog först ut sin klasskompis från bowlinggymnasiet i Nässjö i en stentuff treseriesmatch. Finalen blev desto klarare där segersiffrorna mot Amanda Engström, efter inräknade handicap, blev 729–669.

Judith var därmed ett år yngre än fjolårsvinnaren Alexander Erlandsson, och blott den tredje kvinnliga segraren på 41 tillfällen.

Artikelbild

| Trean William Svensson, ettan Judith Friman och tvåan Amanda Engström.

– Det känns jättekul och oväntat. Det är klart att man satsar för att vinna men det var ju inget jag hade förväntat mig, sa hon efter pokalutdelningen.

20 000 kronor var välkomna "sommarjobbspengar" också.

– Det kommer väl gå åt till bowlinggrejer, tävlingar, resor och liknande, sa hon med ett leende.

Semifinalen var nästan "värst".

Artikelbild

| Amanda Engström, Kaskad.

– Det var jobbigt eftersom jag är kompis med William och vi går i samma klass. Och sen när det var så jämnt där i ena serien, då blev det lite halvjobbigt.

Finalen då?

Artikelbild

| William Svensson, fortfarande i Dominos tröja.

– Det blev spännande eftersom jag såg att hon spelade så bra i semin. Men sen hittade jag in ganska bra på den banan och då blev det min väg, sa Judith.

Amanda Engström var missnöjd att spelet inte riktigt stämde i finalserierna.

Artikelbild

| Hemmaspelaren Giggie Holmberg blev fyra.

– Just nu är jag lite besviken. Man vill alltid vinna, det är därför man ställer upp. Men hon spelade jättebra och jag spelade mindre bra. Jag blev förvirrad av banorna, sa Amanda.

Hon kommer lånas ut till BK Eva i Stockholm i höst och får chansen att spela i elitserien.

– Det ska bli jättekul att få känna på hetluften. Man har saknat det lite i division 2, konstaterade hon.

Tvåhandsfattade supertalangen William Svensson, som också fyller 17 i år, fick nöja sig med en tredjeplats i år igen.

– Båda spelade bra men jag förlorade ju båda serierna knappt. Så det är lite surt, konstaterade han efter semifinalförlusten.

Nyligen beslutade sig Västervikskillen för en övergång till Kaskad, dit han har varit utlånad den gångna säsongen, och han är taggad inför fortsättningen.

– Visst var det tufft att lämna Domino men eftersom de åkte ned i division 1 kändes det som rätt beslut. Jag har trivts väldigt bra i Kaskad den här säsongen så det kändes också rätt, sa William som redan har vunnit fyra JEM-guld.