ÅFF och bortaplan har inte varit någon bra kombination i den allsvenska fotbollen – och var det inte heller i mötet med division 1-laget Huddinge i svenska cupen.

Det var en tafflig insats på en dålig och svårspelad plan, det var 2–2 efter full tid och förlängning – och till slut blev det förlust efter straffar och missad plats i cupens gruppspel våren 2015.

En blytung och mycket överraskande förlust för ÅFF, som till mycket stora delar ställde upp med ordinarie lag.

7–6 blev resultatet sedan Huddinges Mattias Liljestrand avgjort med att sätta sista straffen förbi Gustav Jansson. Fyra av fem ÅFF-are gjorde mål från elva meter, men Martin Christensen missade och det blev avgörande.

Under ordinarie tid svarade veteranen Kristian Bergström för dubbla fullträffar. Han satte en läcker frispark i första halvlekens slutsekunder – och skickade dessförinnan också in kvitteringen efter mardrömsstarten.

ÅFF var i överläge och såg ut att hålla undan, men i slutminuterna fick hemmalaget in 2–2. I förlängningen hade båda lagen varsin jättechans (Simon Skrabb i ribban för ÅFF) att avgöra.

Nyförvärvet Emmanuel Boakye inledde på bänken, kom in med halvtimmen kvar av ordinarie tid och hann bland annat med att dra på sig en varning.