– Ska bli kul att se honom. Han påminner faktiskt en del om den brasilianske landslagsmannen Hulk, säger Citys manager Melke Alan.

Precis som ifjol startar City med en tidig försäsongsmatch mot Örebro SK. Lagbygget pågår för fullt och det blir ett antal provspelare som får chansen mot ÖSK. Bland annat anfallaren Carlo Yael, som varit i Linköping och tränat i ungefär en vecka.

– Han kommer närmast från näst högsta serien i Mexiko. Han har rest långt för att komma hit, så självklart är vi intresserade, säger Melke Alan.

Artikelbild

| Carlo Yael, provspelande mexikan i City.

En annan intressant spelare att hålla ögonen på är Motalasonen Adam Larsson, som inför förra säsongen lämnade Maif för Örebro men som nu alltså är aktuell för spel i City. Forwarden kommer också få speltid mot Örebro. I matchtruppen finns även tre andra provspelare, innermittfältaren Alexander Fioretos, 23-åring som kommer från division 1-laget Torn samt brasilianske mittbacken Almir Gullit. Två målvakter, 20-årige talangen Erik Van Leest från Onsala och Stockholmskillen Bilel Ben Salah, kompletterar Michael Hartmann.

– Vi har tränat i två veckor och jag vill att killarna ska komma i gång. En liten injektion i vintermörkret, säger Melke Alan.

Han fortsätter:

– Det är såklart svårt att säga hur vi ligger till, därför ska det bli kul med en träningsmatch mot riktigt bra motstånd. Vi får vara beredda på att det kan bli åka av.

Nyförvärvet Selwan Al Jaberi missar matchen på grund av sjukdom, men ett annat nyförvärv, Moshtaq Ahmadi, är spelklar. En viss osäkerhet finns för Pontus Rödin som varit sjuk och Patrik Johansson som kört rehab.

Försvarsspelarna Sebastian Starkenberg och Marcus Ytter, som båda anslöt efter sommaren, har lämnat Linköping City.

– De är avskrivna, säger Melke Alan.

Redan på onsdag väntar nästa allsvenska träningsmotstånd för City i form av Kalmar FF.