Från AIK och ett utsålt Östgötaporten till Dalkurds lånearena i Gävle.

Det är tvära allsvenska kast för IFK Norrköping.

– En utmaning. Mot AIK fick vi all hjälp av inramningen för att kunna göra en maximal insats. Nu väntar något annat. Det är vi förberedda på när vi kommer till Gävle. Ingenting kommer att vara sig likt mot förra matchen, säger Jens Gustafsson.

Artikelbild

Senast "Peking" mötte ett bottenlag på bortaplan blev det bara en poäng mot Trelleborg.

En match som IFK aldrig riktigt kom in i på en svårspelad gräsplan.

LÄS MER: "Det var en usel fotbollsmatch. Det var Vångavallen och 1 626 personer".

– Jag hoppas att vi har lärt oss men det är som jag sa: Ingen annan match kommer att likna Trelleborg borta. Det kommer inte heller den här matchbilden göra, men vi ska se till att fokusera på det vi kan påverka, fortsätter Gustafsson.

Artikelbild

Kasper Larsen är borta för andra matchen i rad.

Dansken dras med en hälsporre.

– Det är smärtsamt men jag hoppas att vi kan få bukt med det. Det finns hjälpmedel att dra nytta av. Jag hoppas att han kan vara på planen nästa vecka, säger Jens Gustafsson.

Alexander Jakobsen tränade för första gången på en och en halv vecka på fredagen och är med i truppen.

Liksom Filip Dagerstål som är tillbaka efter sin hjärnskakning.

Det ger IFK-managern att fundera på.

Kan han peta Henrik Castegren som imponerade i sin första allsvenska start mot AIK?

– Lite av ett lyxproblem. Så har vi haft det i andra lagdelar under säsongen. Det är något jag får leva med. Det är bra för laget. Vi går in i en period där vi kommer behöva den här bredden för att klara av den tuffa matchningen på ett bra sätt. Jag har inte bestämt laget.

Vad vill du se?

– Att vi tagit lärdom från matchen mot AIK. Vi visade ett väldigt disciplinerat försvarsspel. Vi vill inte ge Dalkurd kraft med ett dåligt försvarsspel, där vi går i väg ivrigt. Tyngden blir på ett bra försvarsspel. Att vi håller ihop vårat lag och har ett bättre försvarsspel än tidigare. Det var bra mot AIK när vi värderade på ett bra sätt.