1–0-segern i derbyt mot Sylvia i måndags var värdefull, men gav samtidigt Sleipner en del huvudbry inför den fortsatta kampen om kvalplatsen till division 1.

Både Kasper Ringqvist och Philip Özer drog på sig gula kort och är nu avstängda i nästa match, hemma mot Motala på söndag.

– Avbräck för oss, men nu får andra kliva fram. Det löser vi, vi har sett förut att folk som fyller på och kommit in för någon annan gjort det bra, säger Sleipners tränare Johan Roxström.

Mot Sylvia blev viktige mittfältaren Viktor Adsell-Sjöberg axelskadad och tvingades lämna konstgräset. Roxström hoppas att Adsell-Sjöberg kan vara tillbaka i speldugligt skick i östgötaderbyt på söndag, men det är inte säkert.

– Viktor fick en kraftig smäll mot axeln, men inget gick ur led. Han har ganska ont även om det har blivit lite bättre men det var en ordentlig smäll. Han får ta det lite lugnt på torsdag så får vi se hur mycket han kan träna på fredag, säger Roxström.

Sleipner och Rynninge gör upp om kvalplatsen bakom seriesegrande Linköping. Båda lagen har 52 poäng, Sleipner har ett ynka mål bättre i målskillnad.

Två omgångar återstår. Sleipner möter Motala hemma och Kumla borta medan Rynninge ställs mot Sylvia hemma och Motala borta.

– Jag tror det kan bli en målskillnadsaffär till slut även om Sylvia är i bra form och kan nog störa Rynninge. Vi räknar dock inte med att få några gratispoäng av andra utan är inställda på att ta full pott själva så får vi se om det räcker, säger "Rocky".

Gaby Chabo och Hampus Boiertz har varit skadade en tid. Båda kan eventuellt hinna tillbaka till ett eventuellt kval.