Degradering med Helsingborg. En motig tid i NEC Nijmegen och hem till Sverige för att få fart på karriären i "Peking".

Så här långt har det inte lossnat för Jordan Larsson som startat sex av 20 allsvenska matcher.

I samband med U21-landslagets samling sa anfallaren till Helsingborgs Dagblad: "Det har inte varit optimalt, jag trodde att det skulle bli annorlunda. Samtidigt har de jag konkurrerar med gjort det bra. Jag får acceptera situationen och jobba på så gott det går. Jag tar till vara på mina chanser".

Artikelbild

Jens Gustafsson som var en starkt bidragande orsak att Larsson valde IFK Norrköping har tålamod med sin forward.

Och tar bestämt avstånd från att Larsson är besviken över sin nuvarande situation i klubben.

– Han mår mycket bra. Förväntningarna på Jordan börjar stabiliseras på ett sätt att vi börjar se Jordans framsteg från och med nu. Det är den spelaren i Sverige idag som levt med förväntningar som egentigen ingen skulle klara av. Han jobbar enormt hårt för att bli bättre och bättre. Jag tror på honom stenhårt. Det har, för honom och för oss, tagit lite längre tid än vi trodde att ta sig in och bli en självklar IFK Norrköping-spelare. Men det kommer han att bli, säger Gustafsson.

Du är övertygad om det?

– 100 procent. Han har en potential som väldigt få besitter. Han är märkt av sitt förra år, det tar tid för spelare att ta sig in och komma in i träningsintensitet men framför allt att vi idag har mer nyktra förväntningar på Jordan som gör att vi kommer fira många triumfer där han varit en avgörande spelare i framtiden.