På Kopparvallen räddade Simon Marklund en poäng för sitt Åtvidabergs FF. Det behöver nog bli tre i returen mot Skövde AIK på Södermalms IP – ÅFF är sex poäng bakom de tre bottenkonkurrenterna i söderettan efter halva serien. Men spelet för en vecka sedan visade gryende form hos jumbon.

"Det är många matcher kvar, men vi vet att vi måste börja ta poäng. Om vi spelar som vi gjorde i andra halvlek så kommer det komma.

Det har varit en tuff säsong för ÅFF – både på och utanför planen.

Tränarduon Daniel Hallingström och Pontus Hydén valde att kliva av redan i början av sommaren – och ersättaren, doldisen Håkan Juhlin från Örebro, gjorde bara en match innan han tvingades hoppa av på grund av sitt civila arbete. Därför har Rickard Johansson, assisterande tränare, tagit över tills vidare.

Kanske kan nyförvärvet Yves Nyami, från Frankrike men som också spelat för Kongos U-landslag, göra debut. Han vår under våren klubblös men tillhörde under förra säsongen Bouzas i den spanska tredjedivisionen. Det troliga är dock att 22-åringen får vänta tills nästa omgång, mot Grebbestad, innan han drar på sig ÅFF-tröjan.

Vår sändning börjar 13.50, matchen har avspark 14.00.