Den tidigare lagkompisen från åren i IFK Nyköping och IFK Norrköping, Emilia Larsson lämnade för elitettan och Hammarby.

Tvillingsystrarna Irma och Selma Musiljevic (tidigare Cajlakovic) har skrivit på för elitettan.

Mitt- och ytterbacken skrev på för IFK Kalmar trots att de hade erbjudanden från allsvenska klubbar. Där blir de förmodligen lagkompisar med den tidigare Norrköpingsanfallaren Mathilda Johansson Prakt.

Tre tunga luckor i IFK Norrköping som jagar ny tränare för Mohamed Omar ”Mo” Jama som tvingades tacka nej till "Peking" efter två träningar.

Nu står Alma Sjödahl som ingick i Nyköpingsbilen och funderar på framtiden.

– Den är oviss, det är lite oklart för tillfället, säger anfallaren.

Hon studerar i Stockholm för en framtid i turistnäringen på Södertörns högskola. Pusslet har fungerat bra mellan bostaden i Nyköping, studierna i huvudstaden och tränande samt matchande i IFK Norrköping.

Nyköpingsbilen delade hon tillsammans med målvakten Sabina Robertsson, Filippa Sjöberg och Amanda Nordlie.

– Ja, IFK har verkligen gjort det bra för oss från Nyköping med att fixa bil och sådant. Det har varit ett bra år, säger Alma.

Samtidigt är hon oroad över tränartappet som drabbade IFK Norrköping under frimånaden och vad klubben kommer ersätta de utflyktade spelarna med.

En satsning och uppoffring som varje säsong innebär kräver samma engagemang från övriga i truppen.

– Jag vet inte själv hur jag kommer göra. IFK har pratat med mig och sagt att jag får ta tid på mig att fundera. Men det är en del frågetecken som tränarnamnet. Det vill man gärna veta innan man bestämmer sig.

– Det är också tre bra spelare som har lämnat. Vill man nå elitettan måste man ersätta dem med likvärdiga spelare. Frågan är vad man tar in istället för dem, reflekterar Alma.

I Nyköpingsbilen har diskussionen funnits och det är också en faktor i framtidsvalet.

– Vi har en dialog och har snackat. De väntar ungefär som jag just nu. Sabina (Robertsson) har sin militärtjänst och kommer vara borta minst ett halvår till. Jag är fast i Stockholm i ett och ett halvt år till med studierna, så länge jag har studierna kvar är division 1 rätt bra nivå för mig, säger Alma som inte utesluter spel i någon stockholmsklubb.

Men först väntar hon på IFK Norrköpings tränarbesked, för att ha något att ta ställning till.

– Det är klart att man vill veta hur det kommer bli innan man beslutar sig. Just när det är väldigt oklart, säger Alma.