Den isländske U 21-landslagsmannen kom till IFK Norrköping för ett drygt år sen. Efter en skadefylld vårsäsong blommade han ut och var en av lagets bästa under andra halvan av allsvenskan.

IFK:s manager Janne Andersson är så pass nöjd med Arnór att klubben redan valt att förlänga kontraktet med 21-årige mittfältaren med ytterligare ett år. Det kontrakt som tidigare sträckte sig till efter säsongen 2016 gäller nu ända till slutet av 2017.

– Det känns roligt att vi kunde komma överens. Både vi och Arnór ville förlänga. Jag är jättenöjd med vad han presterade när han kom tillbaka efter sin skada förra säsongen, och framförallt ser vi en stor utvecklingspotential. Vi tror att Arnór kan lyfta ytterligare hos oss framöver, säger Janne.

Att IFK redan nu väljer att förlänga kontraktet ser han inte som något konstigt.

– Det där är alltid individuella värderingar, och givetvis även mycket beroende på vad spelaren själv vill, säger Janne.

Transferfönstret för lagen i de ligor som spelar höst/vår-serie stängde i går. Däremot kan IFK, och övriga allsvenska lag, plocka in spelare två månader till. IFK har inte helt stängt den dörren även om det inte är högprioriterat.

– Det kan komma någon mer ny, vi får se. Vi tittar alltid, men utifrån de rimliga krav vi kan ha på oss tycker jag att den trupp vi redan har ser tillräckligt bra och intressant ut, säger Janne.

Truppen ska dock bantas. Det har han gjort klart sen tidigare, men om det sker i vår eller under sommaren återstår att se.

– Det finns inget konkret i dag, men som vi har sagt – när året är slut ska truppen ha bantats ekonomiskt.