Matchen började med ett tillbakadraget SIF och ett IFK som matade chanser efter varandra. Inför mötet saknade IFK tre poäng mot ledande Jitex. Viljan att ta igen poängen var hög i IFK:s trupp, trots det satte SIF stopp för det ångande tåget som var IFK. I detta försvarande som SIF höll upp lyckades de även producera ett par giftiga chanser som satte IFK på helspänn, men bollen lyckades inte ta sig mellan stolparna.

– Vi gör inte den bästa halvleken. Vi kommer in i situationer som inte ska hända och chanserna kommer inte till sin rätt. Det var besviket inne i omklädningsrummet efter första halvlek. Men vi har inte råd att tänka negativt om vi ska ta oss förbi Jitex, sa IFK:s kapten Rebecca Stigenhed.

Andra halvlek bjöd på flera chanser, en positiv inställning och mer disciplin från IFK:s sida. Detta ledde till slutet på måltorkan för IFK. Det som behövdes var lite nytt blod, Ida Andersson satte 1–0 för IFK i den 65:e minuten, minuten efter att hon blev inbytt. Alma Sjödahl fick dock för sig att 1–0 inte räckte och skickade upp en riktig pärla i krysset till 2–0. Lovisa Gustavsson fick även minuterna senare utdelning till 3–0.

Artikelbild

– Vi håller i oss bra och kommer tillbaka i andra halvlek, definitivt. Riktigt skönt att få den här vinsten, sa IFK:s nye tränare Tony Martinsson.

Jitex besegrade Eksjö med hela 7–0 och har tre poängs försprång, och likvärdig målskillnad, inför slutomgången kommande helg. Jitex möter då nästjumbon Mariestad medan IFK har Mariebo.

– Vi kommer göra vår match hundraprocentig. Sen får vi helt enkelt hoppas att Jitex faller på mållinjen, sa Martinsson.

Målen: 1–0 (65) Ida Andersson, 2–0 (79) Alma Sjödahl, 3–0 (83) Lovisa Gustafsson.