Han har sin viktigaste vår framför sig, kampen är i första hand för att hjälpa IFK i allsvenskan och genom det ta en plats i Lars Lagerbäcks isländska EM-trupp i sommar.

Han borde ligga bra till, 22-åringen (fyller 23 senare i april) som managern Janne Andersson kallat för en av allsvenskans bästa spelare.

Bekräftar bud från Wien

Artikelbild

| Arnór Traustason.

Med det kommer också proffsnack och rykten om olika klubbar som ska vara aktuella. Arnór Ingvi Traustason sticker inte under stol med att han vill ta nästa steg i karriären, men med ett kontrakt som löper även över 2017 är det flera bitar som ska falla på plats.

– Vi får se, jag har människor som jobbar med det här för mig. Jag tänker inte så mycket på det, säger han själv efter onsdagens träningspass i vårsolen på Östgötaportens konstgräs.

Under tisdagen kom det nya uppgifter om intresse från England. HITC Sport skrev att Premier League-klubbrna Swansea och Aston Villa samt Birmingham, Wolverhampton och Reading ska vilja värva den kreative yttermittfältaren.

– Man ser saker i tidningen och då ringer man sin agent och frågar, vad är det här? berättar Arnór och skrattar.

Säger han att tidningarna har rätt då?

– Haha. Det är olika. Men om jag säger att jag vill veta, då berättar han. Det är skillnad mellan ett bud och intresse också. Om det är intresse bryr jag mig inte, om det kommer bud vill jag veta. Det har kommit ett än så länge. Från Rapid Wien. Men det är ett tag sedan och det är det enda jag vet.

Samarbetar med Dahlin

Han tar uppståndelsen med ro.

– Jag kopplar bara bort, jag tar lite snack med Janne (Andersson) också och han är bra på att få mig att tänka på rätt saker. Allsvenskan är igång nu och det är det jag ska fokusera på. Jag måste göra det bra för att komma med till EM.

Hur mycket hjälp har du av Martin Dahlin (spelaragent)?

–Det är en agent på Island som är min agent (Halldor Birgir Bergthorsson). Men jag har snack med Martin Dahlin också, vi är bra kompisar. Man vill ha hur mycket möjligheter som helst och Martin Dahlin är jättebra i det här jobbet. Han är känd och har bra kontakter, säger Arnór om samarbetet som ska hjälpa honom ut i Europa.

Men det blir tidigast i sommar. Först är det IFK och allsvenskan som är viktigast.

– Vi kunde ha haft fyra segrar hittillls, men tre är bra också, säger Traustason.

Ni fick mycket beröm för insatsen mot AIK, vad tyckte du själv om den?

– Vi var ganska bra i den matchen och körde över dem, vi var mycket bättre på alla positioner. Jag pratade med min kompis i AIK, Haukur Hauksson, och han ville inte prata mycket alls efteråt, haha. Vi pressade dem högt upp och vann bollen hela tiden.

Tycker du att ni utvecklat ert spel ännu mer från ifjol?

– Jag tycker det, vi har jobbat ganska mycket med presspelet och tappar vi bollen vill vi ta tillbaka den snabbt igen.